BELEDİYE İHTAR -TAHLİYE EDİLEN DÜKKAN ANAHTARININ TESLİMİ VE KİRA ÜCR. ÖDENMESİ

  • ARKADAŞLAR KİRA BİTİM SÜRESİNDEN 1 AY ÖNCE İHTAR ÇEKİLİRSE DİYE BAHSETMİŞ SÖZLEŞMEDE. (BİTİM SÜRESİ 08.10.2009) BEN BUGÜN TEK TARAFLI OLARAK FESEDİYORUM DİYE YAZABİLİRMİYİM İHTARNAMEYE???
    ALTA YAZDIĞIM İHTARDA HATAM VAR MI?
    ------------------------------------------------------------------------


    KİRA SÖZLEŞMESİNİN TARİHİ:08.10.2009
    SÜRESİ :3(ÜÇ) YIL BİTİŞ TARİHİ 08.10.2012
    SÖZLEŞME DE GECEN MADDE: Bu kontrat 3 yıllıktır. Konratın sona ermesinden bir ay evvel taraflar yazılı olarak ihtarda bulunmadıkları sürece kontrat yenilenmiş kabul edilir.


    ve ayrıca Belediye Tahliye Taahhütnamesi imzalatmış,


    Madde 9-Kiralamış olduğum dükkanı devamlı açık bulunduracağımı kabul ve taahüt ederim. diye taahütde bulunmuş. ama 2 ay önce boşaltmış.
    Belediye başkanı bu madde 9 dan bahsetmemi istiyor.
    --------------------------------------------------------------------------------
    İHTARNAME

    İHTAR EDEN: [ÇELTİKÇİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NI TEMSİLEN
    BELEDİYE BAŞKANI RIZA ] VERGİ NO:
    [KONAK MAH. CAMİİ ÇELTİKÇİ/BURDUR]


    []
    MUHATAP
    : [AYSEL İN T.C.NO:]


    [CUMHURİYET MEYDANI]


    []
    İHTARIN KONUSU
    : Tahliye edilen dükkanın anahtarının teslimi ve kira ücretinin ödenmesi hakkında.
    Taşınmazın Adresi
    : [KONAK MAH. ADNAN MENDERES BULVARI BELEDİYE DÜKKANLARI NO:1 ÇELTİKÇİ /BURDUR]
    Taşınmazın Niteliği
    : [1 NO.LU DÜKKAN]


    []


    Muhatap yukarıda yazılı adreste taşınmazda kiracım olarak bulunmaktadır. Kendi aramızda 08.10.2009 tarihli 3 (Üç) yıllık kira sözleşmesi imzalanmıştır. Kiracı [08.10.2009] tarihinde tahliye taahhütnamesinin 9 maddesini (Madde 9 -Kiralamış olduğum dükkanı devamlı açık bulunduracağımı taahhüt ederim.) kabul ve taahhüt etmiştir. Fakat 1 No.lu dükkan yaklaşık 2 (iki) ay önce boşaltılmıştır. .. () gün içinde 1 no.lu dükkana ait anahtarı teslim etmesini ve ödenmeyen .. aylara ait kira bedelernini ödenmesini aksi halde yazılı taahhüde dayanılarak yasal yollara başvurulacağını, bu yüzden yapılacak tüm masraflar ile, yargı giderlerini ve avukatlık ücretini muhataptan isteyeceğimi ve ayrıca aramıza yapılan kira sözleşmesini tek taraflı olarak fesh ettiğimi ihtaren bildiririm.
    ihtarname metni tarafımdan söylenerek yazdırılmıştır.
    Sayın Noter;
    İşbu ihtarnamenin bir nüshasının daireniz dosyasında saklanmasını, bir nüshasının muhataba [PTT] vasıtasıyla tebliğini ve bir nüshasının da tarafıma verilmesini talep ederim.
    İHTAR EDEN
    : [ÇELTİKÇİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NI TEMSİLEN
    BELEDİYE BAŞKANI ] [T.C. No : ]




    []


  • Değerli meslektaşım bu tür ihtarları dışırada bir avukat yazdırsınlar siz sadece tebliğini yapın..İlgili ile ileride ters düşmeyin belliki mahkemelik olacak.


    Ali beye katılıyorum.Yazdırsınlar, getirsinler, tebliğ işlemini siz yapın. İleride davalık olduğu zaman Noter eksik yazmış olmasın. Belediyenin avukatı vardır mutlaka.

  • Kira Sözleşmesinin tek taraflı feshinin yapılması sıkıntı doğurabilir ve metnin tarafımızdan yazılması diğer arkadaşlarımın söylemiylede sıkıntılı olabilir en sağlamı metinin ilgililer tarafından getirilmesi olur saygılarımla.

  • Değerli meslektaşım ilçede tek noterseniz avukata yönlendirin başka noterlerde varsa ihtarı siz yazın


    [font=arial, sans-serif][size=2]Aşkan Mh. Geçitveren Sk. N:8 K:1 Meram-KONYA adresindeki taşınmazımda 01.09.2009 tarihinde bu yana kiracı olarak bulunmaktasınız . 01.09.2012 tarihinde kira süresi biteceğinden dolayı yeni kira sözleşmesini yapmayacağımı , taşınmazımı 01.09.2012 tarihinde boşaltmanızı ihbaren bildiririm vs vs. boşaltmazsa direk avukatla tahliye davası açılcak tahliyesi taahhütnamesini davaya sunacaksınız [/size][/font]

  • Metin gayet güzel olmuş, arkadaşların görüşlerini değerlendirebilirsiniz taktir sizin ama ben avukata yönlendirmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Hazırlayacağınız işlemi yazım netten değil de worde aktararak çıktısını alın ve onay kısmını; haricen hazırlanıp tebliğ için getirilen işbu işlem ......... şeklinde yazın.

    Ayrıca, taşınmaz kiraya verilirken Belediye meclis kararı almıştır o kararı isteyin büyük ihtimal kira bedelinin tahsili ve sözleşmenin feshine ilşkin ibarelerde geçiyordur. Geçmiyor ise yeni meclis kararı aldırın ve işlemi bu şekilde gerçekleştirin.

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • Özgür bey metin güzelse niye word e aktarıyor çıkarsın yazım netten. Bu tür
    işlemlerin yani mahkeme konusu işlemlerin avukata yazdırılması sadece tebliğ işlemlerinin tarafımızdan yapılması bizim ve ilgilinin acısından daha iyi olur. Nedenlerini sizde biliyorsunuz ki word e atın diyorsunuz. Yoksa herkes ihtarı yazar orda sorun yok.

  • işleri bu kadar yokuşa sürmenin bir anlamı yok, her ihtarı avukata gönderirseniz, yargı reformu paketleri çıktığında meclise gidip bu tür işlemlerin noter zorunluluğuna gerek yok zaten biz yazıyoruz bırakın tebliğini de biz yapalım demekte ne kadar haklılarmış, diyesim var. :)

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...