Ticaret Kanunu

  • 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunun 13.01.2011 tarihli 14.02.2011/27846 sayılı resmi gazetede:


    ORTAK SAYISI BİRE DÜŞERSE DURUM, BU SONUCU DOĞURAN İŞLEM TARİHİNDEN İTİBAREN YEDİ GÜN İÇİNDE MÜDÜRLERE YAZI İLE BİLDİRİLİR. MÜDÜRLER, BİLDİRİMİN ALINMASI TARİHİNDEN BAŞLAYARAK YEDİNCİ GÜNÜ SONUNA KADAR , ŞİRKETİN TEK ORTAKLI OLDUĞUNU BU ORTAĞIN ADINI YERLEŞİM YERİNİ VE VATANDAŞLIĞINI TESCİL VE İLAN ETTİRİRLER. AKSİ HALDE DOĞACAK ZARARDAN SORUMLU OLURLAR.AYNI YÜKÜMLÜLÜK ŞİRKETİN BİR ORTAKLA KURULDUĞU HALLERDE DE GEÇERLİDİR.


    Demem o ki; Şirket hisse devrini yaptıktan sonra müdüre birde biz mi tebligat yapacağız .Tüm arkadaşların görüşlerini bekliyorum selam ve sevgilerimle.

  • Zaten hisse devrinde 2 ortaksa 1 düserse ikisininde imzasını alıyoruz karar defterine ikisininde haberi var tekrar posta göndermiyoruz.zaten kararı imzalamış biliyor tek kaldıgını

  • :) Aman Yahya kardeşim sanki işimiz azmış gibi birde bu angaryayı bize yükleme,zaten devir ile ilgili kararda müdürlerin veya ortakların biribirlerinden haberleri oluyor.


  • :) Aman Yahya kardeşim sanki işimiz azmış gibi birde bu angaryayı bize yükleme,zaten devir ile ilgili kararda müdürlerin veya ortakların biribirlerinden haberleri oluyor.


    Cabir bey e katılıyorum :) ayrıca burda anladığım bildirmekle yükümlü olan biz değiliz şirket ortakları vs...

  • 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ile, artık tek kişilik limited ve anonim şirket kuruluşu hukuken mümkündür. Bu bağlamda, ortak sayısının bire düşmesi, artık anonim ve limited şirketler infisah sebebi olmaktan çıkmıştır. Buna göre de; ortak sayısı bir kişiye düşen limited şirketlerde, ortak sayısını bire düşüren işlem tarihinden itibaren yedi gün içinde, şirket müdürlerine ortak sayısının bire düştüğünün bildirilmesi ve şirket müdürlerinin de, kendilerine yapılan bildirimden itibaren yedi gün içinde, şirketin tek ortaklı olduğunu, bu ortağın adı ile yerleşim yerini ve de vatandaşlığına ilişkin bilgilerle tescil ve ilan ettirmesi gerekir (6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu m.574). Ortak sayısı bire düşen anonim şirketlerde de, bu durumu doğuran işlemin, yönetim kuruluna yedi gün içinde bildirilmesi ve yine, yönetim kurulunun da, kendisine yapılan bildirimden itibaren yedi gün içinde, şirketin tek pay sahipli bir anonim şirket olduğunu tescil ve ilan ettirmesi gerekir. (6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu m.388)