TARIM KREDİ KOOP. ARA TASDİK

  • Arkadaşlar 2007 yılında yeni mali dönem olarak tasdik olunan KARAR DEFTERİ bugüne kadar hiç ara tasdik yapılmamış. Kooperatif şimdi benden kapanış ve açılış yapmamı istiyor.. Şimdiye kadar zorunlu olmadığı için yaptırılmamış. Nasıl bir yol izlemem gerekir. Yardımcı olur musunuz?

    Yeni defter tasdik etmemiz gerektiğini söyledim.. Bana; zorunlu olmadığı için yaptırmadım. ceza yemek istemiyorum. dedi.. Yardımlarınızı bekliyorum..

  • Aslında onların 2012 Aralık ayında 2013 için yeni bir defter tasdik ettirip kullanmaları gerekiyordu. Ama yapmamışlar şimdi 2007 yılnda bu tarafa hiç ara tasdik görmemiş defterlerini tasdike getiriyorlar. Yinede siz TNB hukuk işlerinden bir görüş alın derim. Eğer size getirdikleri karar defteri yön.kurulu karar defteri değil ise zaten onu ara tasdik yaptırmalarına gerek yok. Ayrıca şuda var ki yönetim kurulu karar defteri her yıl (her hesap dönemi) tasdiki zorunlu defterler arasında yer aldı.

  • Sema hanım Tar.Krd.Koop. nin Yönetim Kurulu Karar Defteri tutma zorunluluğu yok yani tebliğe göre ellerindeki defter olsa olsa Ortaklar Kurulu Karar defteridir ki buda ara tasdik edilmeksizin bitinceye kadar kullanıla bilir.


    Tutulacak defterler
    MADDE 5 – (1) Gerçek veya tüzel kişi olup olmadığına bakılmaksızın her tacir yevmiye defteri, envanter defteri ve defteri kebiri tutmakla yükümlüdür.
    (2) Şahıs şirketleri birinci fıkrada sayılan defterlere ek olarak genel kurul toplantı ve müzakere defterini de tutarlar.
    (3) Birinci fıkrada sayılan defterlere ilave olarak anonim ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler pay defteri, yönetim kurulu karar defteri ile genel kurul toplantı ve müzakere defteri, limited şirketler ise pay defteri ve genel kurul toplantı ve müzakere defteri tutmak zorundadır. 11 inci maddenin dördüncü fıkrası hükmü saklıdır.
    (4) Özel hukuk hükümlerine göre idare edilmek veya ticari şekilde işletilmek üzere Devlet, il özel idaresi, belediye ve köy ile diğer kamu tüzel kişileri tarafından kurulan ve tüzel kişiliği bulunmayan ticari işletmeler ile kamu yararına çalışan dernekler ve gelirinin yarıdan fazlasını kamu görevi niteliğindeki işlere harcayan vakıflar tarafından kurulan ticari işletmeler ve bunlara benzeyen ve tüzel kişiliği bulunmayan diğer ticari teşekküller birinci fıkrada sayılan defterleri tutmakla yükümlüdürler.

    Yönetim kurulu karar defteri
    MADDE 10 – (1) Yönetim kurulu karar defteri, anonim şirketlerde yönetim kurulunun, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerde yöneticinin veya yöneticilerin şirket yönetimi ile ilgili olarak aldığı kararların yazılacağı ciltli ve sayfa numaraları teselsül eden defterdir.

  • Evet, ara tasdiklerde sıragelmesi lazım orası doğru... ancak bir taraftanda Karar defterleri için ara tastik bu yıl zorunlu kılındığı için, yapılması gerekir kesinlikle diye düsünüyorum ben amma velakin Tnb nin bu konudada bizi net bir sekilde aydınlatması gerekiyor... ya diyicek ki ara tastik yapabilirsiniz, yada diyicek ki yapamazsınız yeni defter yapın... işte bu durumdada iş cezaya kalıyor ki.. aslında bu konunun ilk basında yayınlanan tebliğde yer alması gerekiyordu...bana gelse nasıl yaparım... Noter hanım ne derse o :)

  • Erkan Bey, 24.01.2007 tarihinde
    Defterin Nevi KARAR DEFTERİ
    kullanacağı dönem 24.01.2007- 31.12.2007 olarak yazılmış.
    Defterin üst kısımlarında Yönetim kurulu karar defteri yazıyor.. Alınan kararlarda yönetim kurulumuzca görüşülerek oy birliği ile karar verilmiştir. yazıyor..

  • Sadaniz bu şekilde onaylayamazsın. Birlikten görüş al. Tarım Kredi Kooperatifi yetkililerinede söyle Aralık ayında yeni defter onaylacaktınız. Ocakta da onaylatabilirler tabi cezalı kabul etmezlerse kendileri bilirler takip edeceklerdi onlarda herşeyi noter bilmek zorunda zaten onların gözünde >:(

  • Yönetim kurulu karar defteri
    MADDE 10 – (1) Yönetim kurulu karar defteri, anonim şirketlerde yönetim kurulunun,
    sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerde yöneticinin veya yöneticilerin şirket yönetimi
    ile ilgili olarak aldığı kararların yazılacağı ciltli ve sayfa numaraları teselsül eden defterdir.

    Madde de görüldüğü üzere yönetik kurulu karar defteri, anonim şirketler ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerde kullanılmaktadır. Tarım Tredi Kooperatifinin Yönetim Kurulu Karar Defteri onaylatmasına gerek yok. Tarım Kredi Kooperatifinin Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defteri onaylatması gerekmiyor mu?