Araç satış sözleşmesinin feshi

  • Günaydın arkadaşlar;
    Bir ay önce ikamet tezkereli bir kişiye araç satışı yaptık. Ama plaka değişikliği tıklanmadığı için trafik şubesi aracın tescilini yapmadı. Aracı tekrardan başka bir kişiye satışını yapmak istedik ama dün de sistemden dolayı satışı gerçekleştiremedik. Geçici ruhsatın bir aylık süresi de dün doldu.
    Bu durumda şimdi ne yapmamız gerekiyor.
    Satış sözleşmesini mi fesih edeceğiz. Onun da bildiğim kadarıyla biraylık süre içerisinde yapılması gerekiyor.
    Fesih te yapamazsak trafik şubesinin izleyeceği yol nedir.
    Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
    Herkese kolay gelsin teşekkür ederim.

  • Değerli meslektaşım birincisi araç satışlarında fesih olayı yok artık , iki ikamet tezkereli bir kişi MZ , MA plaka değişikliği bölümünü secmeniz gerekirdi, sonuç olarak ilgiliyi trafik tescil şubesine yönlendirmeden siz trafikle görüşüp çekme belgeli yapılıp sonrasında MZ , MA verebilirmi ?? olmazsa zayi yapıp tekrar satışı yapabilirsiniz öncesinde trafikle görüşün . Umarım sorunu halledersiniz , iyi çalışmalar

  • Plaka değişikliği tıklanmamış, (yani plaka değişikliği beyan edilmemiş aynı plaka kalmış anlaşılıyor) bu durumda ilgili trafik tescil şubesinden ruhsatını alsınlar derim. durum onu gösteriyor. esas ruhsatla satış yapsınlar derim.


  • Plaka değişikliği tıklanmamış, (yani plaka değişikliği beyan edilmemiş aynı plaka kalmış anlaşılıyor) bu durumda ilgili trafik tescil şubesinden ruhsatını alsınlar derim. durum onu gösteriyor. esas ruhsatla satış yapsınlar derim.



    Alamazlar ki Adem abi trafik tescilini yapmaz !!!

  • Trafik şubesi doğal olarak alıcı adına ruhsat çıkartmıyor. Bizim verdiğimiz geçici ruhsatın süresi de dün doldu. Bizde tekrardan aracın satışını gerçekleştiremiyoruz.

  • Bu hususta 2-3 seçenek aklıma geliyor ama, son durum itibariyle tek bir çare kalıyor;
    [size=78%]T. Noterler Birliği ile Görüşmek. OÜlayı akışını detaylı bir şekilde sözlü/yazılı olarak T.N.B.'ne aktarınız.[/size]
    [size=78%]Noterler Birliği - Emniyet Genel Müdürlüğü arasında bir düzeltme yapılabileceğini düşünüyorum. [/size]

    "Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canımı okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim.."

  • Öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim arkadaşlar
    Cuma günü Noterler Birliği'nden bilgi işlemle görüştüm. Onlara bir yazı yazdım. Üç gün içerisinde satış sözleşmesini iptal edeceklerini söylediler. Ben de iptilan gerçekleşmesini bekliyorum. İptal gerçekleştikten sonra tekrar eski sahibinin üstüne ruhsat gözükecek bende tekrardan satışını yapacağım.