Temlikname

  • ARKADAŞLAR MERHABA
    AŞAĞIDAKİ TEMLİKNAME HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ ALABİLİRMİYİM. MUAFİYETİ VARMI ACABA.




    TEMLİKNAME



    DEVREDEN
    (TEMLİK EDEN) : (1)YENİ VİZYON DERİ PAZARLAMA TİC.LTD.ŞTİ..
    (TEDARİKÇİ)
    (kayıtlı adresi Karlıbayır Mah.Eski Edirne Asfaltı.Yeşilce Sokak.No:27 Arnavutköy 34281 İstanbul’de bulunan ve vergi numarası 948 015 1344. olan)





    DEVRALAN
    (LEHİNE TEMLİK YAPILAN) : YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş.
    (kayıtlı adresi Çamlık sokak, Yapı Kredi Plaza, D blok, Levent 34330, İstanbul’de bulunan ve vergi numarası 9370020892 olan)





    MUHATAP : METRO GROSMARKET BAKIRKÖY ALIŞVERİŞ
    HİZM. TİC. LTD. ŞTİ. (METRO)
    (kayıtlı adresi Güneşli Kavşağı , Koçman Cad, 34212, Güneşli İstanbul’da bulunan ve vergi numarası 6200031354 olan)



    DEVİR TUTARI
    (TEMLİK TUTARI) : 632.287,00 TL
    (altıyüzotuzikibinikiyüzseksenyeditl)





    1- Devreden; Muhatap ile arasındaki ticari ilişkilerinden doğan ve Muhatap tarafından MSI platformuna aktarılan/aktarılacak tahakkuk etmiş ve edecek tüm istihkaklarının/alacaklarının içinden - Temlik Eden olarak MIAG CV (kayıtlı adresi NL-5921 KB Venlo, Antoniuslaan 85-b-c, Hollanda’da bulunan METRO AG grubu firması) ile imzaladığı MIAG Hizmet Sözleşmesi (ve aynı zamanda, anılan Sözleşmenin, MIAG Satıcı İskonto “MSİ” platformuna ilişkin şartları içeren ekleri) kapsamında ve alacaklarının/hakedişlerinin iştirası ve alım-satımı hakkında MIAG’a gönderdiği yazı ve vekaletnameleri uyarınca- yalnızca MIAG CV tarafından MSİ platformu kanalıyla YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş.’ne gönderilen iskonto talebi uyarınca METRO tarafından MIAG CV’ye devredilmiş olan, MIAG Hizmet Sözleşmemize konu olan 632.287,00 (altıyüzotuzikibinikiyüzseksenyeditl) TL’lık kısmını, Devralan tarafından MIAG CV firması lehine açılmış ve açılacak nakit ve gayrinakdi TL ve döviz her türlü kredilerin ve bu kredilerin faiz, temerrüt faizi, komisyon, gider vergisi, sigorta ücretleri, takip ve dava masrafları, vekalet ücreti gibi feri borçlarının ve adı geçen kredi müşterisinin YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş.’nin merkez ve tüm şubelerinde doğmuş ve doğacak münhasıran bu işleme dair kredi ile ilgili borç ve taahhütlerinin ve kredi ile ilgili kefalet ve garantilerinin teminatı olarak Borçlar Kanunu’nun 183. ve alacağın devri ile ilgili diğer maddeleri uyarınca, Lehine Temlik Yapılana gayrikabili rücu olarak teminaten devir ve temlik ettiğini kabul ve beyan eder.



    2- Devreden; yukarıda yazılı temlik tutarını tahsile, alacağının/istihkak alacağının Muhatap nezdinde tahakkuk ettiği veya edeceği tarihte Devralan’ın yetkili olduğunu ve Muhatap tarafından anılan Şubeye ödenmesinin gerektiğini kabul ile devrettiği alacaklar/istihkaklar üzerinde mevcut devir YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş. tarafından kaldırılmadığı sürece hiçbir tasarruf yetkisinin bulunmadığını kabul ve beyan eder.



    3- Devreden; Devralan’ın işbu alacağın devrinden dolayı yapacağı tahsilatları, yukarıda belirtilen kredi müşterisinin kredi borçlarından dilediğine mahsup etme hakkını haiz olduğunu, işbu temliknamenin) (Alacak Devir Taahhütnamesinin) bağımsız olarak bir ödeme ve borcu sona erdirme sonucunu doğurmayacağını, sadece Devralan tarafından bir tahsilat yapılması halinde, temlikin temin ettiğin borçlardan bu miktarda bir indirim yapılacağını ve işbu devrin, Devralan’a herhangi bir görev veya mükellefiyet yüklemeyeceğini, kabul, beyan ve taahhüt eder.



    4- Devreden, Devralan’ın işbu devre ilaveten kendisinden kabul edebileceği yeni alacak devri, mevduat rehni, kefalet, ipotek, menkul rehni vesair teminatı her zaman talep edebileceğini ve YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş.’ne bu talebi üzerine derhal talep ettiği ilave teminatı vermeyi kabul ve taahhüt eder. Devreden, YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş.’nin işbu Temliknameye (Alacak Devir Taahhüdüne) rağmen alacağının ve risklerinin tamamının tahsili için kendisine ve yukarıda belirtilen kredi müşterisine karşı haciz ve iflas yolu ile takip yapma, yasal yollara başvurma hakkının saklı olduğunu da kabul ve beyan eder.



    5- Devreden, uyuşmazlık halinde İstanbul Mahkeme ve İcra Dairelerinin yetkili, YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş.’nin defter ve kayıtlarının, bilgisayar kayıtlarının ve evrakının münhasır delil olacağını kabul ve beyan eder.



    6- Devreden, yukarıda yazılı adresinin kanuni ikametgahı olduğunu, bu adresini değiştirdiği takdirde yeni adresini onbeş gün içinde Noter vasıtasıyla Devralan’a bildireceğini, bildirmediği takdirde yukarıdaki adrese yapılacak tebligatın geçerli olacağını ve hakkında İcra ve İflas Kanunu’nun 21.maddesinin uygulanmasına muvafakat ettiğini kabul ve beyan eder.



    7- Devreden, Muhatabın işbu Temliknamenin (Alacak Devir Taahhüdünün) kendisine tebliğini müteakip, devir muvacehesinde, Devralan’a karşı tediye yükümlülüğünü, Devralan adına YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş. Genel Müdürlüğüne yazılı olarak teyit etmesini rica eder.



    8- Devreden iş bu temliknamenin Devralan (YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş.)’nin MIAG CV firması üzerinden iskonto işleminin fonlanabilmesi için açılan ve açılacak krediye ilişkin ana para ve iskonto faiz borcunun yanı sıra bu krediden kaynaklanan borçlarına karşılık olmak üzere düzenlendiğini, MIAG CV firmasının YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş. neznindeki başkaca borçlarına ilişkin düzenlenmediğini kabul ve beyan eder

  • Değerli meslektaşım;
    5035 Sayılı Bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanunun 28 ek madde 2 ve 30,31,33. maddeleri gereğince harç ve damga vergisinden muaf olduğunu düşünüyorum. Selamlar.

  • döviz her türlü kredilerin ve bu kredilerin faiz, temerrüt faizi, komisyon, gider vergisi, sigorta ücretleri, takip ve dava masrafları, vekalet ücreti gibi feri borçlarının ve adı geçen kredi müşterisinin YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş.’nin merkez ve tüm şubelerinde doğmuş ve doğacak münhasıran bu işleme dair kredi ile ilgili borç ve taahhütlerinin ve kredi ile ilgili kefalet ve garantilerinin teminatı olarak Borçlar Kanunu’nun 183. ve alacağın devri ile ilgili diğer maddeleri uyarınca, Lehine Temlik Yapılana gayrikabili rücu olarak teminaten devir ve temlik ettiğini kabul ve beyan eder.


    Aşağıdaki linki incelemenizi tavsi ederim...

    http://www.katibiadil.com/index.php?topic=7926.0

  • Devralan tarafından MIAG CV firması lehine açılmış ve açılacak nakit ve gayrinakdi TL ve döviz her türlü kredilerin ve bu kredilerin faiz, temerrüt faizi, komisyon, gider vergisi, sigorta ücretleri, takip ve dava masrafları, vekalet ücreti gibi feri borçlarının ve adı geçen kredi müşterisinin YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş.’nin merkez ve tüm şubelerinde doğmuş ve doğacak münhasıran bu işleme dair kredi ile ilgili borç ve taahhütlerinin ve kredi ile ilgili kefalet ve garantilerinin teminatı olarak Borçlar Kanunu’nun 183. ve alacağın devri ile ilgili diğer maddeleri uyarınca, Lehine Temlik Yapılana gayrikabili rücu olarak teminaten devir ve temlik ettiğini kabul ve beyan eder.


    şahsi kanaatim burda kullandırılcak kredinin belli olması şarttır
    harç damga muafiyeti o zaman uygulanır diye düşünüyorum
    burda genel bir ibarevar bu şikilde harç damga alınması gerekir diye düşünüyorum.

    488 sayılı damga vergisi kanununa ekli (2) sayılı tablonun "IV-Ticari ve medeni işlerle ilgili kağıtlar" başlıklı bölümünün (23) numaralı fıkrası gereğince; bankalar,yurt dışı kredi kuruluşları ve uluslararası kurumlarca kullandıralacak kredilerin temini ve geri ödenmesi amacıyla düzenlenmiş olması koşuluyla (teminatın münhasıran kullandırılan krediye ilişkin olması kaydıyla) damga vergisi muafyeti uygulanacaktır.

    492 sayılı harçlar kanunun 123 üncü maddesinin son fıkrasında yer alan hüküm gereğince de esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri, bankalar, yurt dışı kredi kuruluşları ve uluslararası kurumlarca kullandırılacak kredilerin temini ve bunların teminatları ile geri ödenmesi amacıyla düzenlenmiş olması koşuluyla (teminatın münhasıran kullandırılan krediye ilişkin olması kaydıyla) harç muafiyeti uygulanacaktır.

    <p>"İNSANİ YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"</p>

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen VERDELENTEL ().