İBRA VE FERAGATNAME

  • Kıymetli meslektaşlarım. çok nadir gelen bir işlemdir. örneğini aşağıya sundum. ihtiva ettiği bedel üzerinden nispi harç alınır.. damga vergisi alınmaz. (karşılıklı yapılan bir işlemdir.) düzenleme şeklinde yapılacaktır.


    ........Plakalı taşıtın yapmış olduğu trafik kazası sonucu murisimiz … hayatını yitirmiş olup lehimize doğmuş veya doğacak olan maddi, manevi, destekten yoksun kalma tazminatları ile cenaze, defin ve her türlü masrafların tamamına karşılık olmak üzere ibra edilenden nakden … TL. aldık. Bu kaza nedeniyle yukarıda adı yazılı taşıtın sahip ve sürücüsünü ibra ederek her türlü tazminat dava ve taleplerden kesin olarak feragat ettiğimizi beyan ve kabul ederiz.) dediler ve sözlerini bitirdiler.
    Feragati kabul eden söz alarak dedi ki: (…Yukarıda belirtilen taşıtın yapmış oldu-ğu trafik kazası sonucu muris … hayatını yitirmiş olup mirasçıları lehine doğmuş veya doğacak olan maddi, manevi, destekten yoksun kalma tazminatları ile cenaze, defin ve her türlü masrafların tamamına karşılık olmak üzere benden/ibra edilenden nakden … TL. almışlardır. Bu kaza nedeniyle yukarıda adı yazılı taşıtın sahip ve sürücüsünü ibra ettiklerini her türlü tazminat dava ve taleplerden kesin olarak feragat ettiklerini beyan ve kabul ederim.

  • adem abi elbette yapılabilir ama biz bizi sağlama alalım hiç davadan ferağatı eklemeyelim sadece ibraname şeklinde yaparsak daha güzel olur diye düşünüyorum ihtilafa girmemekte fayda var