Posts by GÜL SEBAHAT

    KURUMLAR TARAFINDAN GİDERLERE AİT KESİLMİŞ FATURALARIN SURET TASDİKİ İSTENİLDİĞİNDE , NORMAL SURET TASDİKİ (4.1) ŞEKLİNDE Mİ ? YOKSA DEĞER ÜZERİNDEN HARÇLI ŞEKİLDE Mİ MAKBUZ KESECEĞİZ.

    HAYIRLI GÜNLER ARKADAŞLAR , CEZAEVİNDE HÜKÜMLÜ OLAN BİR ŞAHIS İÇİN AVUKAT VEKALETNAMESİ HAZIRLAYACAĞIZ. ŞAHSA MAHKEME VASİ TAYİN ETMİŞ. VEKALETNAMEYİ HAZIRLARKEN MAHKEMEDEN VERİLEN VASİLİK KARARININ YANINDA BAŞKA BİR BELGE DE İSTEYECEK MİYİM. MAHKEMEDEN İZİN YAZISI GİBİ.


    Gül sebahat hanım imza tasdikli yaparsanız masraf biraz daha fazla çıkıyor. ilgilinin isteği doğrultusunda her iki şekildede tasdik yapabilirsiniz.Bizdeki uygulama ihtarnmeleri biz tanzim etmiyoruz. dava konusu olabileceği için dışarıda yazdırıp bize tebliğe getiriyor vatandaş ve bende "muhatabına tebliğ olunur" deyip onay şerhinin altına 26.1 den kesiyorum.inza onayı yapmıyoruz genelde. isterseniz telefonlada görüşebiliriz..kolay gelsin. selamlar..


    Çok teşekkür ederim Sema Hanım ;
    Biz ihtarnameleri genelde kendimiz hazırlıyoruz. Noter Bey bizzat yazdırıyor. Şahısların kimlik dökümlerini ileride bir sıkıntı çıkmasın diye mutlaka alıyoruz. Yanlız kodunda biraz sıkıntı oldu 26.2 almamız gerekirken hep 26.1 olarak kesmişiz. Bu yazımı da o yüzden yazmıştım. Müfettiş açısından bir sıkıntı çıkarır mı diye. Aydınlattığınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Kolaylıklar diliyorum...

    Erkan Bey cevaplarınız için gerçekten çok teşekkür ederim , tabi hikayeniz içinde :) :)


    Lakin benim anlatmak istediğim olay bizim burası küçük olduğu için ilgililer imza onaylı ile imza onaysız ne demek olduğunu bile bilmezler. Biz nasıl yaparsak imzalayıp alıp giderler. Neyse genede yardımlarınız için çok teşekkür ederim....

    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Fakat biz müşteri geldiğinde müşterinin beyanına göre mi yoksa kişi imza sayısına göremi imza onaylı alacaz. siz uygulamada hangi tür helen işlerde imza onaylıalıyorsunuz.

    Hayırlı günler arkadaşlar , İhtarnamelerde imza onaylı ile imza onaysız arasında ne gibi fark var? Birisinde kimlik dökümü yapılıyor , diğerinde kimlik dökümü yapılmıyor. Neye göre kimlik dökümü alıp , neye göre almıyoruz. biz genelde işlemlere şahıslar huzurumuzda imzaladıkları için kimlik dökümlerini alıyoruz. Vezne kodunu 26.2 den mi kesmemiz gerekiyor. Şimdiden cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

    ARKADAŞLAR HAYIRLI GÜNLER, BAŞKA BİR NOTERLİKTEN USTALIK BELGE SAHİBİ BİR ARKADAŞ BELGESİ OLMAYAN DÜKKAN SAHİBİ İLE 2 YILLIK BİR SÖZLEŞME YAPIYORLAR. DÜKKAN SAHİBİ BELGE SAHİBİNİ AYLIK BELİRLİ BİR ÜCRETTEN YANINDA ÇALIŞTIRACAĞINA VE ÜCRETİNİ VERECEĞİNE DAİR.SÖZLEŞMEDEN SONRA TARAFLAR ARASINDA SORUN ÇIKIYOR. USTALIK BELGESİ SAHİBİ TEK TARAFLI BU SÖZLEŞMEYİ FESH ETMEK İSTİYOR. BÖYLE BİR FESİH NASIL YAPILIR BİR FİKRİ OLAN VARMI ?

    Bu şekilde sorunumuz çözülmüş oldu çok teşekkür edrim. bir sorum olacak , biz daha önceki senelere ait protesto dökümlerini inceleyecek olsak , protesto bilgilerine nereden ulaşacağız. Protestoları sıfırladığımız için daha önceki protesto dökümlerini yani son 10 işlem gibi göremeyecek miyiz?

    Çok Teşekkür Ederim Erkan Bey. Uzun zamandır bu konuda çok sıkıntı yaşamıştık. Tık diye mesele çözüldü :) tekrar teşekkür ederim iyi çalışmalar diliyorum.

    ARKADAŞLAR PROTESTO İLE İLGİLİ BİR SORUNUMUZ VAR. PROTESTO DÖKÜMÜ HAZIRLARKEN ; YEVMİYEYİ YAZIP BİLGİLERİ GİRDİĞİMDE YAZDIRA BASTIĞIMDA HATA VERİYOR PROTESTO DÖKÜMÜNÜ YAZDIRMIYOR. HATANIN SEBEBİ DE DAHA ÖNCEKİ SENELERDE YAPTIĞIMIZ PROTESTO YEVMİYE NUMARALARI İLE ÇAKIŞMASINDAN KAYNAKLANIYOR. YANİ HAFIZADA O YEVMİYEYE AİT HEM ÖNCEKİ YILLAR , HEMDE ŞİMDİKİ YILA AİT PROTESTO DÖKÜMÜ OLUŞTUĞUNDAN HATA VERİYOR. BEN HAFIZADA KALAN ÖNCEKİ YILLARA AİT PROTESTO BİLGİLERİNİ NEREDEN KALDIRABİLİRİM. BU ŞEKİLDE HATA İLE KARŞILAŞAN BAŞKAARKADAŞLAR DA VAR MI ?

    Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Normalde bağlı bulunduğumuz Trafik telefonla her türlü değişikliği yapıyordu fakat diğer noterlik mail ile gönderiyormuş. Bundan sonra sizde öğrenin gönderin diye sözyleyince şaşırdım. O yüzden bilginizi almak istedim.

    ARKADAŞLAR ARAÇ SATIŞI SIRASINDA , EKRANDAKİ BİLGİLER İLE RUHSATTAKİ BİLGİLER BİRBİRİNİ TUTMADIĞI ZAMAN ŞAHISLARI TRAFİK TESCİLE KADAR GÖNDERMEMEK İÇİN PROĞRAMDAN MAİL ATILIYORMUŞ. BU NASIL YAPILIYOR BİR BİLGİSİ OLAN VAR MI?

    İyi günler arkadaşlar , araç satışı olmadan , kişi aracı üzerine rehin koydurabilir mi? Yani araç Rent a Car da kullanılan bir araç. Şahıs da bunun üzerine rehin koydurmak istiyor. Kendi aralarında senet düzenleseler , bu senet alacağından dolayı araç üzerine rehin koyulabilir mi , uygylaması nasıl olur. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Noterlerin 2010 yılında almış oldukları Gelir Vergisi Kredisinin ödemesi Ocak 2011 olarak duyurulmuştu. Şimdiye kadar gelen yazılarda bununla ilgili bir bilgi verilmedi. Bilgisi olan arkadaşlar varsa , bu kredi ödemeleri için herhangi bir ertelememi yapılacak yoksa ödeme konusunda bir yazımı gelecek bilgi verirlerse sevinirim.


    Sayın Sebahat, aralık ayında muvazeneye işlenen noterlikdışı gelirler kısmına işlenen %4,5 gelirler sebebiyle aidat farklı çıkmaktadır.Ancak bu gelirler iş cetvelinde gözükmeyecektir.Aidatınız büyük ihtimalle doğrudur. Kdv yönünden TNB den çevrimiçi destek alarak muvazeneyi çıkartmanızı öneririm.Saygılarımla.


    Çok teşekkür ederim Gülizar Hanım , bu durumu fark etmemiştim. Gayri Safiden Noterlik Dışı Gelirleri çıktığımızda kalan değerin Tnb aidatı ekrandaki değerle tutuyor. inşallah bundan sonra bir sorun olmaz. Tekrar çok teşekkür ederim iyi çalışmalar diliyorum.