Posts by GÜL SEBAHAT

    Özgür Bey , bizzat telefon ederek yardımcı olduğunuz için çok ama çok teşekkür ederim. Bu konu kafamda hep soru işareti olarak kalmıştı. aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar diliyorum.

    Ek Karşılaştırma:
    İşlemin dairede kalan nüshasına eklenecek belge örnekleri ile asıl işleme eklenmiş belge örneklerinin karşılaştırılmasından doğan değerlendirmedir. (Burada da suret karşılaştırmada olduğu gibi asıl belge ilgilisine teslim edilmiş olup, asıl işlem ekleriyle karşılaştırma yapılır.)


    Asıl karşılaştırmaya esas belgelerin aslıdır. Suret ve ek karşılaştırmaya esas olan ise asıl işlem ekleridir/işlem ekindeki fotokopilerdir. Örneğin bir araç satışında; önce ilgililer tarafından sunulan kimlik, ruhsat, borç olmadığını gösteren belgeler asıl işleme eklenen fotokopilerle karşılaştırılır ve belgeler iade edilir.(asıl karşılaştırma) Artık elimizde bir nüsha asıl işlem vardır. Sonra; suret nüshalara eklenecek fotokopilerle, elimizdeki asıl işlem ekindeki fotokopiler karşılaştırılır.(suret karşılaştırma) Yine dairede saklayacağımız nüshaya eklenecek belgelerde, asıl işlem ekindeki fotokopi belgelerle karşılaştırılır. (ek karşılaştırma)




    Erkan Bey çok teşekkür ederim. Yanlız bu kısımda da belirtildiği gibi , karşılaştırma asılla aynı anlamda gibi anlaşılıyor. İkisi de müşteriye vereceğimiz asılları bizde olmayan evrakları bizdekiler ile kaşılaştırma yapılıyor. Karşılaştırmayı yapıyoruz , Ek Karşılaştırmaya ne gerek var :)

    Hayırlı günler arkadaşlar. Vezne proğramında bulunan ek karşılaştırma bölümünü hangi durumlarda kullanıyorsunuz? Bu konuda çok karışık bilgiler var. Dairede fotokopisini çekmediğimiz evraka eklenecek İmza sirküsü, Vekalet , Kimlik v.b. evrakların sayfa adedi olarak girilmesi olarak anlatılıyor. Birde ek karşılaştırma girince karşılaştırma bölümüne de o değeri mutlaka girmemiz gerekiyor die anlatılıyor. Çelişkiye düştük iyice karıştırdık.

    Arakadaşlar bu Apostil kavramı ile ilgili bilgi paylaşırsanız sevinirim. Ne gibi işlemlerde kullanılıyor. Bulunduğumuz yer küçük bir yer olduğu için şimdiye kadar böyle bir işlem için müraccat eden olmadı.


    askerlikte şehid olan birinin 1. derece yakınlarına devlet dairelerinde iş görme hakkı (işe girme) hakkı tanınıyor. Eğer 1 den fazla yakını olması halinde işe girmeyecek olanlardan muvafakat isteniyor. Yani bu hakkı kullanmayacaklarını ve diğer yakının kullanmasına muvafakat ettiklerine dair. Hac muvafakatı da benzer bir konu.


    Teşekkür Ederim Tanju Bey.


    Değerli arkadaşlarım;
    Diyanet işleri Başkanlığının ön gördüğü üzere hac farizesinin yerine getirilmesini hak kazanan kimsenin ölümü halinde; yasal mirasçılarından herhangi birinin bu hakkı kullanmak istemesi durumunda, diğer mirasçıların muvafakati veya bu haktan feragatları gerekmektedir.Her iki işlemde Diyanet işlerince kabul görmektedir.Noterde yapılacak işlem feragat veya muvafakat adı ne olursa olsun harç ve diğer ücretler bakımından sonucu değiştirmemektedir.Bu nedenle işlemin ismini koymak düzenleyenin takdirine kalmaktadır.Selam ve sevgiler.


    Çok Teşekkür Ederim Cabir Bey ben konuyu bilmiyordum. Yapılamaz olarak düşünmüştüm. paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim.


    Bizim mevzuatımıza göre her iki işlemde icra edilebilir. Lakin Diyanet İşlerine sormak lazımdır diye düşünüyorum. Mirasçılardan biri bu hakkı kullanacaksa yine söylüyorum, feragat yapılmalıdır. Ama mirasçı olmayan biri kullanacaksa muvafakat olmalıdır diye düşünüyorum. Diyanettn alınan bilgiye göre hareket etmek en mantıklısı gibi geliyor bana....


    Teşekkür Ederim...


    Mirasçılar bir başkasına muvafakat edebilir.. bu türlü muvafakatları yapıyoruz. paylaşım için teşekkürler


    ama Adem Bey bu şekilde kişinin kendisine çıkan bir hak ölümünden sonra devredilebilirmi. MTaşınır yada taşınmaz bir mal değildir ki. Orası kafamı karıştırdı.

    Hayırlı Günler arkadaşlar , bir müşrerim Annesi adına çıkan Hac hakkını kardeşler den birisine muvafakat etmek üzere başvurdu. Konuyu şöyle anlatayım ; Anneye kuradan Hac hakkı çıkmıştır. Fakat anne 08.10.2010 tarihinde vefat ettiği için anneye çıkan bu hakkı kardeşler arasında birisine muvafakat vereceklerini söylediler. Öncelikle mirasen gelen birşeyin kardeşler arasında devri Feragate girmez mi ? Daha sonra kişinin kendisine çıkan bir hak kendi çocuğu da olsa ölümünden sonra başkasına devredilebilirmi. Bu taşınmaz değildirki devri olsun. Yardımcı oursanız sevinirim. Mantıken ters buldum. Şimdiden teşekkürler...

    ARKADAŞLAR EYLÜL AYI İŞCETVELLERİNİ ÇIKARTACAĞIZ AMA , BU YENİ POSTA KDV LERİ KAFAMIZA TAKILDI. GİDER GİRİŞLERİNDEN PTT GİDERLERİNE PROTESTO , AZİLNAME V.S. TEBLİGATLARINI GİDER OLARAK GÖSTERECEK MİYİZ? UYGULAMA NASIL OLACAK YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. İYİ ÇALIŞMALAR DİLİYORUM.