Posts by gülizar erkan

    İnsana ve insanlığa değerli evlatlar yetiştirmek için çaba göstermiş ve gösteren tüm babaların günü kutlu olsun,başta kendi babam olmak üzere göklere uçurduğumuz tüm babalara ALLAHTAN rahmetler ,yaşayanlara da evlatları ile birlikte uzun ömürler diliyorum,

    Araç satışının ardından yapılan rehin sözleşmesini araç satışının en üst kısmına büyük harflerle yazıyoruz. Geçici tescil belgesine Kırmızı kalemle REHİN SÖZLEŞMESİ olduğuna dair ilgili şerhi veriyoruz.Aracın kayıtlı olduğu Tescil birimine aynı gün fakslayıp, posta ile bildiriyoruz.Selamlarımla.

    Azilname veya istifa tebliğlerinden muhatap adedince maktu harç alınır. Ancak, tebliğ ile birlikte imzanın onaylanması da istenmiş ve yapılmışsa ayrıca imza onaylaması nedeniyle harç alınması gerekir. Yine bilgi için gönderilen makamların da muhatap kabul edilmesi ve harcın buna göre çoğaltılması gerektiği düşünülmektedir ( 1986/39 )

    MEVLİD KANDİLİ: Sevgili peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili tüm İslam alemine mübarek olsun, Bu mübarek gecede tüm insanlık için barış, huzur, sağlık, mutluluk, bereket huzur, dualarımızın kabul , makbul, ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.

    MEVLİD KANDİLİ: Sevgili peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili tüm İslam alemine mübarek olsun, Bu mübarek gecede tüm insanlık için barış, huzur, sağlık, mutluluk, bereket huzur, dualarımızın kabul , makbul, ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.

    *Şirketler için imza sirküleri kural olarak Ticaret Sicil Gazetesine dayanarak onay lanmalıdır. Limited şirketler için ana sözleşme ve ortaklar kurulu kararı müsteni- dat olarak alınmalıdır. Limited şirketlerde temsil yetkisi TTK. 540. maddesine göre şirket ana sözleş mesi veya genel kurul kararıyla bir veya birkaç ortağa bırakılmadığı sürece ortakların tümüne aittir ve tüm ortaklar müdür sıfatını haizdir. Yine limited şirket müdürlerinin görevleri süre ile sınırlandırılmamıştır. Bu nedenle bir limited şirkette yetkili şahısların ve yetki sınırlarının ( imza sirküleri onaylanacağı andaki du- rumlarının ) tesbiti için son durum; BK. 452. maddesine istinaden tescil ettirilmiş ise, Ticaret Sicili Gazete- sinin ibrazı halinde ayrıca ana sözleşme metninin veya yetkili kurul kararının müstenidat olarak aranması nın gerekli olmadığı, ancak son durumu gösterir tescil ve ilanı havi metin ibraz edilemediği takdirde ( mev- cut genelgelerimiz doğrultusunda) ana sözleşmenin müstenidat olarak aranması gerektiği hk. ( 1997/77 )

    YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMUNDAN VAN İLİ VE
    İLÇELERİNDE MEYDANA GELEN DEPREMDE ZARAR GÖREN ÖĞRENCİLERE
    BURS ÖNCELİĞİ…
    Kurumumuza burs ve öğrenim kredisi için müracaatta bulunmayan ancak 23.10.2011
    tarihi itibariyle ailesi Van ili ve ilçelerinde ikamet eden ve meydana gelen depremde zarar
    gördüklerini Van Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden belgelendiren öğrencilere
    öncelikli olarak burs verilecektir.
    Öğrencilerin Van Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden temin edecekleri
    zarar gördüklerine dair belgelerini 31.01.2012 tarihine kadar Kurumun “Cemal Gürsel
    Caddesi No:61 06590 Cebeci/ANKARA” adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına
    göndermeleri gerekmektedir.
    Söz konusu öğrencilerin müracaatları http://www.kyk.gov.tr internet adresi üzerinden 03-12
    Ocak 2012 (12 Ocak 2012 dahil) tarihleri arasında alınacaktır.
    Bu öğrencilerin bursları 06 Şubat 2012 tarihinde ödenecektir.
    Basın mensuplarına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.
    Hasan ALBAYRAK
    Genel Müdür


    İlgili link:


    http://www.kyk.gov.tr/kyk/html/Haber/Van_Burs_Oncelik.pdf