Posts by gülizar erkan

    Kooperatif defteri 2012 senesinde hiç kullanılmayacak ise kapanış yapılacak olup, bilanço defteri kapanış harçsız...7.16 kodundan kesilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu halde sayfa adedi girilmesine gerek bulunmamaktadır. İyi çalışmalar.

    TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ


    DİSİPLİN KURULU BAŞKANLIĞI


    ESAS NO:2009/224


    KARAR NO:2009/277


    K A R A R


    İDDİA : T. Noterler Birliği Başkanlığının 04.09.2009 tarih ve Hukuk: 2503-16834 sayılı yazılarıyla; “Kara taşıt araçlarının uluslararası yük ve eşya taşımasında kullanmakta oldukları, C-2 yetki belgesinin A yetki belgesine sahip firmalara verildiği, bu firmaların kendi araçlarının üç katına kadar araç kiralayabildikleri bilahare üç katı sayısının bire indirildiği, bu nedenle firmaların yaptıkları taşıt kira sözleşmelerini feshettikleri, fesihnamelerin beş nüsha düzenlenmesi gerekirken ......... Noterliğinde tanzim olunan 11.01.2006 tarih ve 772 yevmiye nolu işlemle üç nüsha düzenlenip, kira sözleşmesinin yapıldığı Notere ve kiracıya bildirim yapılmadan işlemin bitirildiği ve firmaların tüm kiralık araçlarının toplu olarak işleme alındığını” bu nedenlerle ............ Noteri .......... hakkında gereğinin takdir ve ifası istenilmiştir.


    SAVUNMA : İddia ile ilgili savunması istenen .......... Noteri ........... 01.10.2009 tarihli savunmasında özetle; “Noterliğinde işlemlerin katipler tarafından yapılıp ilgilinin imzasının alınmasından sonra Başkatibi tarafından kontrol edildiği, mühürlenip vezne makbuzu kesildikten sonra, Notere imzaya getirildiğini, şikayete konu işlemde de aynı usulün uygulandığını, bir gün sonra daire nüshasının incelenmesinde, hatanın fark edildiğini, işlemi yapanın uyarıldığını, bir daha bu türden işlem yapılmaması konusunda Başkatip ve katiplere talimat verildiğini, herhangi bir kasıt olmadığını” beyan etmektedir.


    GEREKÇE VE SONUÇ : Dosyanın incelenmesinde;


    Şikayete konu işlemi T. Noterler Birliğine intikal ettiren ....... Noter Vekilinin 22.07.2009 tarihli yazısı ekindeki ........ Noterliğinin 11.01.2009 tarih ve 772 yevmiye sayılı fesih ihbarnamesi başlığı altındaki işlemde, fesih ihbarını yapan ilgilinin bu ihbarnameye ek 83 adet aracın taşıt kira sözleşmelerinin fesih edildiğini bildirdiği ve bilgi için Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne gönderildiği anlaşılmaktadır


    Daha sonra aynı işlem Noterlikten istenmiş ve makbuzu ile gelen işlemin yukarıdaki ile aynı olduğu görülmüştür. Makbuzunun incelenmesinden ise sadece bilgi için tebligat yapıldığı anlaşılmaktadır.


    Yapılan işlem fesihnamedir. Fesihnamedeki fesih iradesinin aktin diğer tarafına ulaşması gerektiği açıktır. Diğer yandan 1512 sayılı Noterlik Kanununun 81. maddesi uyarınca; tamamlanmasından sonra bir noterlik işleminin değiştirilmesi veya fesih ve iptal veyahut evvelki işin nitelik ve değeri değişmemek şartıyla düzeltilmesi, evvelki işlemin yapıldığı şekilde yeni bir işlemle yapılır. Yeni işlemin tarih ve numarası noterlik dairesinde bulunan evvelki işlem kağıdına yazılır. Şu kadarki, yeni işlem başka bir noterlikte yapılırsa, bu noterlik yeni işleme ait kağıdın bir nüshasını, gerekli açıklama yapılacak ilk işleme ait kağıda bağlanması için o işlemi yapan notere gönderir.


    Taşıt kira sözleşmesine dair fesihname kira sözleşmesi başka noterlikte yapılmış ise, sözleşmeyi yapan noterliğe, aktin diğer tarafına, bilgi verilecek makama gönderilecektir. Olayda bu gereklere uyulmadığı tartışmasızdır. Noter .......... da bu hatayı savunma yazısında kabul etmektedir.


    Beş nüsha düzenlenmesi gereken işlemin üç nüsha düzenlenerek yapılması 1512 sayılı Noterlik Kanununun 81. maddesine açıkça aykırılık teşkil ettiğinden, işlemi bu kurala uymadan yapan ........... Noteri .............. hakkında 1512 sayılı Kanununun 125. maddesi delaletiyle 126. maddenin (A) bendi gereğince “UYARMA CEZASI” verilmesine, işbu kararın ilgililerine tebliğine itiraz yolu açık olmak üzere 21.10.2009 tarihinde oybirliği ile karar verildi.21.10.2009.

    ÖSYM 'sınavına başvurmaya bu konuda internet şifresi almaya,ilgili başvurularda bulunmaya, kaydımı yaptırmaya, öğrenci kartımı pasomu ve diğer belgelerimi talep etmeye, elden evrak alıp vermeye, yazılı ve sözlü müracaatlarda bulunmaya, evrak ve belgeleri tanzim ve imzalamaya, yanlışlıkları düzeltmeye, harç, masraf ve her ne nam altında olursa olsun tüm ücretlerini yatırmaya, fazla yatanları geri almaya, makbuz almaya, [] beni son dereceye kadar temsil ve ilzama mezun ve yetkili olmak üzere [] vekil tayin edildi.



    ifadeler içinde ilgilinin başka istekleri varsa onlarıda ekleyebilirsiniz.

    HARÇ ALINMADAN DEFTERİ ONAYLANACAK KURUM VE KURULUŞLAR : 1- Sosyal Güvenlik Kurumu , 2- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 3- Türkiye Kızılay Derneği, 4 -Türk Hava Kurumu, 5 - Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, 6 - Türkiye Yardım Sevenler Derneği, 7- Darülaceze Kurumları, 8- Darüşşafaka Cemiyeti, 9- Yeşilay Derneği, 10- 1163 s. Kanuna tabi kooperatifler, 11- 1581 S. Kanuna tabi Tarım Kredi Kooperatifleri ve Kooperatif Bölge Merkez Birlik leri defterleri 12- 2821 s. Sendikalar Kanunu gereğince onaylanan defterler . Not: Münhasıran petrol arama faaliyetinde bulunan kuruluşların defter onayları katma değer vergisinden muaftır.


    Hepimiz biliyoruzki defter tastkleri mükellefin bulunduğu il hudutlarındaki noterliklerde yapılmaktadır.


    Yeni TNB defter liste ve meşruhat listesi girişlerinde GIB sorgulaması esnsında farklı il v.dairesi olduğunda uyarı vermesi süper olur.


    Böylece başka ilin defterlerinin tastik edilmesi sorunu ortadan kalkmış olur. Bunun için TNB Bilgi işlem nezdinde lobi yapmalıyız arkadaşlar. Konuyu gündemde tutmak dileğiyle...

    HARÇLAR KANUNU
    .Belli bir meblağı ihtiva etmeyen umumi ibra, umumi makbuz, tahkimname, ölüme bağlı tasarruf senet ve mukaveleleri, ölünceye kadar bakma akdi, vakıf, aile vakıfları, evlat edinme, karı-koca haklarının idaresi, babalığı tanıma senetleri, miras taksim mukaveleleri, mirasçılık belgesi (Ek İbare 6217 S.K. 14/04/2011) ifraz mukaveleleri ve bunlardan rücu ve bunların feshi ve bunların teferruatına dair senet, mukavele ve kağıtların düzenlenmesinden ve noter tarafından re'sen düzenlenecek tutanaklardan 38,20 TL

    KURBAN BAYRAMI'nın öncelikle milletimize ve de insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan diliyorum. Herkesin sevdikleriyle birlikte geçirecekleri sağlıklı, huzurlu, bereketli bayramlar olsun. Bayram sebebiyle yola giden insanlarımızın yolları açık olsun.Kazasız, belasız, sağlıkla gidip gelmelerini dilerim.


    Değerli Noterlerim ve Meslektaşlarım;
    17 yıllık tecrübeye sahip yazım net ve vezne programını bilen birisi olarak iş arıyorum.
    En son 01.08.2011 tarihinde ayrılmak zorunda olduğum Ezine/Çanakkale noterliğinde 6 yıl tek başına imzaya yetkili katip olarak görev yaptım.
    Bulunduğum bölge ve yakınlarınlarında (Marmara ve Ege) katip arayan Noterliklerden tarafıma bilgi verilmesini talep ediyorum Saygılarımla
    Tel:0 544 403 61 88-0 535 675 70 57

    Marmaris 5. Noterliği olarak deneyimli eleman aranmaktadır, ilgilenirseniz 0252 4170042 nolu tel. başvurabilirsiniz