Posts by silivriliyiz


    Onlardan olduğumuz ve yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.


    Emekçi bir kadın olarak teşekkür ediyorum :) Güzel dilekleriniz için de teşekkürler.


    Bizde de uygulama bu şekildedir :) :)


    "Kurucuya vekaleten şirket kurulabilir,kurucuya vekaleten şirket ana sözleşmesi imzalanabilir."Bu görüşe aynen iştirak ediyorum.Ancak elektronik ortamdaki şirket kuruluşu henüz bulunduğumuz yer noterliklerinde yürürlüğe girmedi.Bu konuda uygulayanların da görüşlerini almakta fayda vardır diye düşünüyorum. :) Zira kanun çıkartanlar kaş yaparken göz çıkartabiliyorlar.Selam ve sevgilerimle

    [] İlgi yazınızla, Noterliğimizde bulunan kayıtların tetkiki ile davacı...'un adli tıp kurumunda incelemeye esas olmak üzere imza örnek asıllarının bulunup mahkemenize gönderilmesi istenmektedir.
    Noterlik Kanununun 55. mad. ve Adalet Bakanlığı 'nın 07.07.2011 tarih ve 142/20540 sayılı yazıları gereğince, kurumların Noterlik dairesinin yargı çevresi dışında bulunan Noterliklerden evrak aslının istenmesinin, ancak Noterlik dairesinin yargı alanı içinde yer aldığı Hukuk Hakimliği'nden istinabe yoluyla yapılması, istinabe olunan Mahkemece bizzat hakim tarafından , bir suretinin Noterlikte saklanmak üzere onaylanması gerektiği belirtilmiştir.
    Belirtilen nedenlerle işlem aslının öncelikle ilgili Savcılıkça, ... Asliye Hukuk Mahkemesi'nden istinabe yoluyla alınacak karar sonucu Noterliğimizden istenmesi gerektiğini bilgilerinize sunarım. Saygılarımla.

    gibi bir yazı yazabilir, giden evraka kaydedip zimmet defteri ile getiren kişiye verebilirsin.


    Serpil kardeş;
    T.C.İçişleri Bakanlığı Nüf.ve Vat.İşl.Gn.Md.lüğünce hazırlanıp nüfus idarelerince Noterlere verilen VGF-60 MERNİS VASİYETNAME BİLDİRİMİ/İPTAL FORMU
    Bundan üç nüsha tanzim ediyor,ikisini nüfus idaresine gönderiyor,bir nüshasını da dairede saklıyoruz.


    Hımm derhal bizde alalım, sadece üst yazı ile gönderiyorduk. Teşekkürler üstadım.Sevgiler, saygılar.


    Üstadım mernis iptal formu hakkında açıklama alabilirmiyiz? Nüfustan mı temin ediliyor acaba?


    Arkadaşlar daha önce bir Noterlikte yapılan ARAÇ SATIŞ SÖZLEŞMESİNDE; KULLANIM ŞEKLİ VE AMAÇLI kısımları yazılı sözleşmeyi gördüm . Ama hangi Noterlik olduğunu hatırlamıyorum.Aslında sözleşmenin içinde KULLANIM ŞEKLİ ve AMAÇI Yazılı olsa bizler için daha iyi olur düşüncesindeyim.


    Evet bende gördüm Ersin bey kendileri eklemişlerdi.Hatta plaka değişikliği olacakmı falan diye de bir şey eklemişlerdi.Ama bende hatırlamıyorum maalesef hangi Noterden geldiğini.


    ;D ;D ;D ;D ;D


    Kemalettin Bey'le aynı fikirdeyim. Zaten TNB'de kesin bir şey diyemiyor baksanıza, düşünülmektedir diyor ;D ;D


    sanırım bornova 2'den bahsediyorsunuz. görüşmüştüm noteriyle. aslında gittiğimde yine görüşeceğim ama sanırım personel almışlar. sağolsun noteri ilgi gösterdi, kendileriyle çalışmayı da arzu etmiştim ama bizim geç gidecek olmamız sebebiyle başka bir arkadaşı işe almışlar. teşekkür ederim.


    >:( Üzüldüm canım.Kısmet değilmiş demek.İnsallah daha güzel bir yerde gönlüne göre bir iş bulabilirsiniz.