Posts by silivriliyiz


    Ben zaten ehliyet olayına sinirrrr oluyorum >:( özellikle tabiki çoğuk kesimin erkekler olduğu, ehliyet küçük kimliğe sığıyor kimlik sığmıyor, ehliyet de kimlik yerine geçiyor diye tavırlar gösterip 18 yasında çekilmis fotoğrafın yer aldığı ehliyetleri veriyorlar... bir sıkıntısı yoksa mecburen yapıyoruz tabi... ama ben onlara böyle bakıyorum >:(


    ;D ;D ;D

    Ben onu sorduğun için asıl çoğaltabilirsin demiştim. Evet asılı çoğaltmanda sakınca yok.Harç fazla tutar o kadar.Ama illa 2 asıl diğerleri suret olacak diye bir kural yok.


    Adem bey üstadım;
    elbette ki yardımcı olmak, işi kolaylaştırmak ya da ZORA SÜRMEMEK gerek..
    Ancak, Murat bey'in de değindiği gibi, bu kadar titiz davranıldığı halde, bu kadar yoğun bir dolandırıcılık işlemiyle karşılaşılıyorsa çok daha titiz (!) davranmak icap etmez mi?


    :) :) Katılıyorum.

    Ama diğer konuda sevgili meslekdaşım dayı haklı. Ayrı ayrı yapman gerekir. Neticede onlar ayrı işlemlerdir. Asıl nüshanın çoğaltılması başka bir konudur.

    Asıl nüshayı çoğaltmanda bir sakınca yok tabii ki. Harcı ona göre arttırırsın. İstenirse örnek bile yapmayabilir, hepsini asıl yapabilirsin. Genelde fazla asıl yapılmamasının sebebi harcın çok tutmaması ve fazla masraf olmaması içindir.


    Ne yapayım Adem bey bana gör dediler görüyorum ;D ;D ;D Görmezlikten gelsem nereye bakıyordun, niye görmedin diyenler oluyor ;D ;D ;D


    Sayın Serpil ALTINÖRS, görüşmeler kimle yapıldı, yani ek bilgi kısmına girin diye kim söyledi açıklayabilirmisiniz?


    GİB'dan yetkililer Ayhan bey. Ama şimdi gelen mesaj ile TNB teknik çalışmalara başladığını bildirmiş.


    MADDE 14 – (1) Noterler ile ticaret sicil müdürlüklerinin yapacağı açılış onayları defterin ilk sayfasına yazılır ve aşağıdaki bilgileri içerir:



    Tacir sermaye şirketi ise taahhüt edilen ve ödenen sermaye miktarı,

    Taahhüt edilen ve ödenen sermae miktarı fişlere nasil yazılması gerekir. Bu konudaki görüşleriniz


    Ek bilgi kısmına girin dediler yapılan görüşmeler neticesinde :(

    GİB kayıtlarında zaten açık adres yazmamışlar Silivri/İstanbul demişler.Bu şekilde yapsam mı yoksa manuel girip adresi ev adresi olarak yazsam mı?

    Günaydın. İşletme defteri tutan mükellefin işi seyyar pazarcı, vergi levhasında ve GİB dan gelen kayıtlarda adresi açık yazmıyor.Sadece Silivri/İstanbul yazmışlar. Ev adresini işyeri adresi olarak işletmesi gerekli mi yoksa bu şekilde defteri onaylanır mı? Uygulamanız nasıl?


    *-defterin son sayfasını isteyip, altına şu sayfadan şu sayfaya ek onay yapılmıştır şerhi düşüp, numaralandırmayı da son sayfanın devamı şeklinde mi?


    şeklinde + defterin baş sayfasınıda yani kapağınıda istiyoruz ki kime ait olduğunu görelim diye ;)
    *TNB 2006/11_ Geçmiş yıllara ait olan ek defterlerin de tasdik edilemeyeceği hk.
    -_EK DEFTER: Tasdikli yapraklar bittiği takdirde, yeni yapraklar kullanılmadan evvel tasdike arzolunur. Bunların sayfa numaraları tasdikli yaprakların sayfa numaralarını takiben teselsül ettirilir. Tasdik makamı, ilave yaprakların sayısını ilk tasdik şerhinin altına kaydeder ve bu kaydı usulüne göre tasdik eder.


    İlk ve son sahifelerini alıyoruz, son sahifeden itibaren numara veriliyor bittiği yerden devam şeklinde yani, ilk defterin meşruhatına şerh düşüyoruz.