Posts by CAFERHAPPY

    Değerli arkadaşlarım; 2010/4 nolu genelgede "gerçek kişiler tarafından yapılacak satışlarla ilgili sözleşmelere, satıcı ve alıcının MERNİS kimlik paylaşım sisteminde (KPS'de) bulunan ikamet adresleri yazılacaktır." denmektedir. KPS'de ilgililerin iki adresi mi çıkıyor, böyle bir uygulama varmı bilmiyorum? Ama, ilgililerin belge getirmeleri bir şey değişmez, sorgulama yapıldığında görünen adresin yazılması zorunludur diye düşünüyorum. Saygılarımla.

    Değerli arkadaşlarım; buradan anladığım kadarıyla genelgede vergi dairesine bildirim yapılmasına gerek yoktur denmesine rağmen, herkes farklı yorumlayıp, kendi yorumuna göre yapıyor, demekki işlem birliği sağlanamıyor, bu da gayet normal herhalde. Saygılarımla.

    bir sorumda hurdaya ayrılan araç, trafikten çekilmiştir anlamına mı geliyor??


    Değerli arkadaşım; Hurdaya ayrılan araç, trafikten çekme anlamına gelmez, parça parça satılabilir anlamına gelir, Trafikten çekilen araçlarla ilgili Derya Hanımında belirttiği gibi 2005/5 nolu genelgeye göre, yalnızca alıcının gösterdiği adresin bağlı bulunduğu Trafiğe bildirim yapılması yeterlidir. Dolayısıyla, trafikten çekilen araçlarda plaka değişikliği söz konusu olamaz, zaten araç plakasızdır, borcu yoktur belgesi istememize gerek yoktur, 4 nüsha yapılması yeterlidir. Saygılarımla.

    Sayın Enver Arkadaşımızın konusunda bir vekil kendi kendine tevkil yolu ile almış bulunmaktadır, orada başka vekil yok, sorulan soruda 5 vekil var ve bunlardan bir tanesi dilediğine satmaya yetkilidir. Vekillerden herhangi biri dilediği gibi diğerine neden satamasın? Saygılarımla.

    Geçenlerde, Kurumlar Vergisi Kanununa göre bir Limited Şirketin Anonim Şirkete dönüşmesiyle ilgili bir anasözleşme tasdik işlemi geldi, ilgililere ilgili Vergi Dairesinden Kurumlar Vergisi Kanununun aradığı şartların mevcut olup olmadığı ile ilgili vergi dairesinden yazı istedim. Ancak yazı alamayacaklarını beyan ettiler, işlemin 2008/30 nolu genelge doğrultusunda anasermaye üzerinden binde 7,5 nisbi damga vergisine tabi tutalarak yapılabileceğini söyledim. Kızıp evrakı aldılar, biz mali müşavirimizin çalıştığı notere tasdik ettiririz diyerek gittiler, bu konuyu siz değerli arkadaşlarımla ileride sıkıntıya düşmemeniz için paylaşmak istedim. Saygılarımla.

    94/16 genelgenin yerine bu konu ile ilgili 2008/23 nolu genelgeyi okumanızı ve ondan sonra yapıp yapmamaya karar vermenizi tavsiye ederim.

    Allah muhafaza, kimlik konusunda tanıdığımız insanların getirdiği kişilere özellikle dikkat etmek gerekir, nasıl olsa ben bunu tanıyorum deyip atlamamak gerekir, aksi bir durum olduğu zaman, kimse kimseyi tanımıyor, insanlar bana ne kardeşim yapmasaydın deyip işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar. Esen kalın.

    Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı taşıyan, bu ülkeyi vatanı olarak gören herkes bizim kardeşimizdir. Şunu bilir, şuna inanırım; "Ne Arabın Aceme, Ne de Acemin Araba üstünlüğü var, üstünlük ancak takva iledir." Diyen bizim Peygamberimizdir. Ne olur ırkçılık yapmayalım, dünyanın en güzel ülkesinde kardeş kardeş yaşayalım, başkalarının oyununa gelmeyelim. Kahrolsun terör ve teröre destek veren zihniyetler.

    Bu mesleğe başlarken öğrendiğim şeylerden bir tanesi şudur; "Vekalet veren dilediği zaman vekilinİ azledebilir, böyle bir şart konması kişinin özgürlük hakkını kısıtlamak olur." Bu konuda "Erkan" isimli arkadaşımızın yazısı yeterlidir.

    PTT'ye gittim, 1 TL ödeyip şifre zarfımı teslim aldım, şu an kullanıyorum, hatta uyanıklık yapıp, bir yazı yazdım Personellerimizden... ... 5 kişiye verilecek olan şifrelerin Cafer Mutlu'ya verilmesi için ama kabul etmediler, herkes kendisi bizzat kimliği ile gidip 1 TL ödeyerek alabilecekmiş.