Posts by Yenerr


    Arkadaşlar, galiba referanslı olarak tanımlanan alanlarda sorun var, imza sirkülerini veya içerisinde başka referanslı alan bulunan diğer işlemler içerisindeki referanslı alanların hepsini normal alana çevirince düzeliyor, selam ve saygılarımla.


    Sadece Windows 7 işletim sistemine özgü bir sorun. XP de böyle bir sorun yok. (Bilgi işlem Win7 deki bu sorunu hala çözmüş değiller)


    Şimdi muhasebeci defter föylerini 15 aralıkta yazdırıp deftere yapıştırdı,bize onay için 20 aralıkta getirdi, föylerde çıkan tarih ile makbuz kesim (bizim onaylama) tarihimiz farklı olacak ya onu diyorum sorun olurmu acaba


    Hayır sorun olmaz. Sizin dediğiniz gibi olsa tüm muhasebeciler defter föylerini çıkarttıkları gün getirmek zorunda olurlar. Aynı ay içerisinde sorun olmaz da önceki ay yapılan defter föylerinde sorun çıkarmı bilemiyorum açıkcası.

    Sema hanım miras taksim sözleşmesi yapabilirsiniz. Sonuçta bütün mirasçılarla ile birlikte yapılan bir işlem. tapular çıktıktan sonra dava açan olsa dahi bişey elde edeceğini zannetmiyorum.


    arkadaşlar bende iki muhasebeye şifre verdim birisininki ile giriş yaptım:) boşuna klavuzu çıkartmışım ilk giriş ekranında pdf olarak var kendileride çıkartıp bakabilir yada ordan okuyabilirler.


    Şifre vermesekte TNB ana sayfada SMMM Defter Bilgi Girişi kısmından girildiğinde kullanım klavuzu var zaten.

    Değerli Üyelerimiz,



    Serbest Muhasebeci (SM), Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin (SMMM) Elektronik Ortamda Defter ve Belge Bilgi Giriş işlemleri için hazırlanan "SMMM Defter Bilgi Girişi Uygulaması" "TNBOnline-Ana Sayfası"nda (http://www.tnb.org.tr) hizmete açılmıştır.



    Ayrıca Elektronik Ortamda Defter ve Belge Onay Bildirimi projesi kapsamında aşağıdaki yenilikler ve güncellemeler yapılmıştır;



    1. Gelir İdaresi Başkanlığına yapılan bildirimlerin şekli değiştirilmiş, tarih aralığına göre sorgulanan ve bildirim yapılmak istenen yevmiyelerin noter tarafından tek seferde işaretlenerek 20'li paketler halinde sistemin gün içerisinde tek seferde otomatik gönderim yapması sağlanmıştır.


    2. Gelir İdaresi Başkanlığı'na Defter Bildirimlerine süre eklenmiştir. Tahakkuku yapılan defter onay işleminin Gelir İdaresi Başkanlığı'na bildirilmesine, içinde bulunduğu ayı takip eden bir sonraki ayın 10'na kadar sistem izin vermeyecektir. Bu çalışma Gelir İdaresi Başkanlığı'na bildirilen hatalı işlemlerin önüne geçilmesi amacıyla düşünülmüş ve kontrol süresi sağlanmıştır.


    3. Gelir İdaresi Başkanlığına bildirilmek üzere işaretlenen kayıtlar "Gelir İdaresi Başkanlığına Bildirilen ve Bildirim Aşamasındaki Defter Onay Listesi" sayfalarında ayrı renkler ile gösterilmeye başlanmıştır.


    4. Yeni şirket kuruluşlarının da TNBonline sisteminde Defter Listesinin hazırlanarak makbuz kesim imkânı sağlanmıştır.


    5. TNBOnline-Üye Ana Sayfası-Hizmetler başlığı altında SMMM Tanımlama linki verilerek Serbest Muhasebeci ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin sisteme tanımlanması imkânı sağlanmıştır. Şifre isteyen SMMM'lere bu bölümden şifre tanımlanması ve sisteme kaydının yapılması gerekmektedir. Noterlikler dışında şifre verilemeyecek olup, lütfen bu konudaki istekleri Türkiye Noterler Birliği'ne yönlendirmeyiniz.



    Saygılarımızla.



    Bilgi İşlem Müdürlüğü


    Arkadaşlar muhasebecilere şifre verirken herhangi bir belge isteyecekmiyiz, yoksa muhasebecimi değilmi hiç araştırmadan herkese verebilecekmiyiz? iyi çalışmalar herkese


    Tanıdığınız SM yada SMMM lere belge istemeden verebilirsiniz. Biz bugün ilk defa verdik ve ben bir tablo oluşturdum muhasebeci bilgilerini içeren, altına imzasını alıp dosyalıyoruz. Tanımadığımız SM yada SMMM ler için ise belge isteyeceğiz. Saygılarımla...

    24600


    Personel ve İdari


    İşler Müdürlüğü




    Ankara, 02.11.2011


    Özü: Tebligat ücretleri hk.



    .............................................. NOTER ODASI BAŞKANLIĞINA


    .............................................. NOTERLİĞİNE



    Noterliklerce yapılan tebligatlara da uygulanan Adli Tebligat ücretlerindeki artışların 01.01.2012 tarihinden itibaren uygulanacağı PTT Genel Müdürlüğü'nün 31.10.2011 tarih ve 482 numaralı tebliği ile duyurulmuştur.


    Yapılan artışa ait yeni ücretler aşağıda gösterilmiştir.


    Bilgilerinizi rica ederim.


    Saygılarımla,




    Fahri KÖSE


    BAŞKAN


    (Beyoğlu 37.Noteri)



    GENEL YAZI :106



    ADLİ,İDARİ,VERGİ ve DİĞER TEBLİĞ ÜCRETLERİ (01.01.2012 tarihinden itibaren geçerli)



    100 grama kadar 7,00 TL


    250 grama kadar 10,00 TL


    500 grama kadar 11,00 TL


    1000 grama kadar 12,00 TL


    sonraki her bir kg. ve kesrinden 1,00

    Metin beyin dediği gibi, bizde trafikten çekme işlemi olmadan satış yapmıyoruz. iki gün önce trafiği aradım trafikten çekme işlemi olmadan satış yapa dedi. saygılarımla...


    arkadaşlar yazım neti güncelliyecem böyle bir yazı geliyor YÜKLÜ SÜRÜM (1.3.1.14) GÜNCELLEMEYE UYGUN DEĞİL
    canlı bağlantıdan versiyonunuzu en az 1.3.1.17 veya üstü sürümüne yükseltiniz diye bir yazı çıkıyor ne yapmam lazım..


    TNB-Program yükleme-Yazım.Net - 1.3.1.15 güncelleme.exe ve ardından da 1.3.1.17 güncelleme.exe sürümünü yüklemen gerekiyor


    Depremde yaşamını yitiren kardeşlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.


    Milletimize büyük geçmiş olsun, allah bizi ve tüm insanlığı bu tür doğal afetlerden korusun.


    Amin