Posts by Yenerr

    Cevap bana daha yeni arkadaşlar. :D Gelmemesinden iydir ama, geç olsunda güç olmasın...





    Sayı : B.03.0.KGM.0.00.00.02/2011-622.01/505/2312


    20/05/2011


    Konu:


    Başvurular






    DAĞITIMLI




    Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) gönderilen ve ilgisi nedeniyle Bakanlığımıza iletilen, noterlik çalışanlarının sorunlarına ilişkin talep ve önerileri içeren ekli listedeki 28 adet başvuru incelenmiştir.


    Başvurularda belirtilen hususlar, toplumsal yaşamda önemli bir yere sahip olan noterlik müessesesini, Ülkemizde meydana gelen ekonomik, sosyal ve hukukî alanlardaki hızlı değişime uygun hâle getirmek, Avrupa Birliğini oluşturan devletlerin noterlik mevzuatı ile birliği sağlamak amacıyla, başta 1512 sayılı Noterlik Kanunu ve ilgili diğer alanlarda yapılacak çalışmalarda değerlendirilebileceği düşüncesiyle not edilmiştir.


    Bilgi edinilmesini rica ederim.




    Erdem DOĞAN


    Bakan a.


    Tetkik Hâkimi





    Ek: Başvuru listesi (1 sayfa)




    DAĞITIM:



    Mine Beyhan GÜNDÜZ


    Hatice TANDOĞAN


    Önder ARI


    Azime BULAK


    Zafer KARAKURT


    Semra KEŞKEKLER


    Semra YILDIRIM


    Ali TEKELİ


    Yeşim ÇETİN


    Özcan KARAKUŞ


    Nesim UYTUN


    Buket GÖKMEN


    İbrahim KARABAKLA


    Seval AYÇİÇEK


    Burcu ABİK


    Emre AKSU


    Seray KAYMAK


    Uğur BAĞCI


    Mehtap AYGEN


    Şafak KAYA


    Uğur YÜZBAŞI


    Aynur PARLAK


    Cemal SELAM


    Demet KOÇAKTUZ


    Yener AÇIKEL


    Murat GÜÇLÜ


    Ummuhan KORKMAZ


    Murat ALKAÇ


    ARAÇLARIN TESCİL İŞLEMLERİ İLE YETKİ VE SORUMLULUK


    Madde 20 - (Değişik madde: 18/01/1985- KHK 245/7 md.; Değiştirilerek kabul: 28/03/1985 - 3176/7 md.)


    ( Değişik başlık: 24/12/2009-5942 S.K./1.mad ) Araçların satış, devir ve tescili ile bu işlemlerle ilgili yetki ve sorumluluk:


    a) Araç sahipleri,


    1. (Değişik alt bend: 13/02/2011-6111 S.K 55. mad.) Tescili zorunlu ve ilk tescili yapılacak olan araçların satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren üç ay içinde tescili için; bunların hurda durumuna gelmesi hâlinde ise bir ay içinde tescilin silinmesi için ilgili trafik tescil kuruluşuna veya Emniyet Genel Müdürlüğünün belirleyeceği kamu kurum veya kuruluşları ile gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerine başvurmak,


    2. (Değişik bent: 02/04/1998 - 4358/3 md.) Tescilin yapılması veya silinmesi için vergi kimlik numarası ile yönetmelikte belirtilen bilgi ve belgeleri sağlamak,


    Zorundadırlar.


    b) Araçların giriş işlemlerini yapan gümrük idareleri bu durumu 15 gün içinde araç sahiplerinin beyan ettikleri tescil kuruluşuna bildirmekle yükümlüdürler.


    c) Tescil belgesi, aracın başkasına satış veya devrine, hurdaya çıkarılmasına veya araçta, yönetmelikte belirtilen niteliklerin değişmesine kadar geçerli sayılır.


    d) ( Değişik bent: 24/12/2009-5942 S.K./1.mad ) ***1 (Madde İle İlgili Notlar Kısmına Bakınız) Tescil edilmiş araçların her çeşit satış ve devirleri, satış ve devri yapılacak araçtan dolayı motorlu taşıtlar vergisi, gecikme faizi, gecikme zammı, vergi cezası ve trafik idari para cezası borcu bulunmadığının tespit edilmesi ve taşıt üzerinde satış ve/veya devri kısıtlayıcı herhangi bir tedbir veya kayıt bulunmaması halinde, araç sahibi adına düzenlenmiş tescil belgesi veya trafik tescil kayıtları esas alınarak noterler tarafından yapılır. Noterler tarafından yapılmayan her çeşit satış ve devirler geçersizdir.


    Satış ve devir işlemi, siciline işlenmek üzere üç işgünü içerisinde ilgili trafik tescil kuruluşu ile vergi dairesine bildirilir. Bu bildirimle birlikte alıcı adına trafik tescil işlemi gerçekleşmiş sayılır. Satış ve devir tarihi itibariyle, 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu hükümleri uyarınca eski malikin vergi mükellefiyeti sona erer, yeni malikin vergi mükellefiyeti başlar.


    Yapılan satış ve devir işlemi üzerine noterler tarafından yeni malik adına bir ay süreyle geçerli tescile ilişkin geçici belge düzenlenir.


    197 sayılı Kanunun 13 üncü Maddesinde yer alan sorumluluk hükümleri saklı kalmak kaydıyla, anılan Maddede ve bu bentte yer alan isteme ve bildirmeleri elektronik ortamda yaptırmaya ve bu konuda yükümlülük getirmeye, elektronik bildirmelere ilişkin usul ve esasları belirlemeye Gelir İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü yetkili olup, bu kurumlar satış, devir ve tescile ilişkin işlemlerin gerçekleştirilmesi için gerekli elektronik veri akışını sağlarlar. Satış ve devir işlemlerini yapanlar, bu işlemler sırasında edindikleri bilgileri ifşa ettikleri takdirde Türk Ceza Kanununun 239 uncu Maddesi uyarınca cezalandırılırlar.


    Satış ve devir işlemlerinin bildiriminden itibaren bir aylık süre içerisinde ilgili trafik tescil kuruluşu veya Emniyet Genel Müdürlüğünün uygun gördüğü kamu kurum veya kuruluşları tarafından yeni malik adına tescil belgesi düzenlenerek elden veya posta aracılığıyla teslim edilir. Tescil belgesinin bir ay içerisinde teslim edilememesi halinde yeni malike sorumluluk yüklenemez.


    Bu bentte düzenlenen satış ve devir işlemleri her türlü harçtan, bu işlemlere ilişkin düzenlenen kağıtlar damga vergisi ve değerli kağıt bedellerinden istisnadır. Trafik tescil kuruluşunda yeni malik adına yapılacak tescil nedeniyle düzenlenmesi gereken değerli kağıtların bedelleri, satış ve devir esnasında noterler tarafından tahsil edilir ve 1512 sayılı Noterlik Kanununun 119 uncu Maddesi uyarınca beyan edilerek ödenir. Bu bentte yer alan işlemler sebebiyle noterlere herhangi bir pay veya aidat ödenmez.


    1512 sayılı Kanunun 112 nci Maddesi uyarınca belirlenen ücret uygulanmaksızın satış ve devre ilişkin her türlü işlem karşılığında toplam 20 Türk Lirası maktu ücret alınır. Söz konusu ücret, her takvim yılı başından geçerli olmak üzere önceki yılda uygulanan ücret tutarının o yıl için 213 sayılı Vergi Usul Kanunu uyarınca tespit ve ilan olunan yeniden değerleme oranında artırılması suretiyle hesaplanır.


    Haciz, müsadere, zapt, buluntu, trafikten men gibi nedenlerle; icra müdürlükleri, vergi dairesi müdürlükleri, milli emlak müdürlükleri ile diğer yetkili kamu kurum ve kuruluşları tarafından satışı yapılan araçların satış tutanağının bir örneği aracın kayıtlı olduğu trafik tescil kuruluşlarına üç işgünü içerisinde gönderilir. Aracı satın alanlar gerekli bilgi ve belgeleri sağlayarak ilgili trafik tescil kuruluşundan bir ay içerisinde adlarına tescil belgesi almak zorundadırlar. Alıcıların tescil belgesi almak için süresinde başvurmamaları halinde bu araçları alıcıları adına re'sen kayıt ve tescil ettirmeye Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilidir.


    Bu bendin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye İçişleri ve Maliye Bakanlıkları yetkilidir.


    e) ( Değişik bent: 24/12/2009-5942 S.K./1.mad ) ***2 (Madde İle İlgili Notlar Kısmına Bakınız) Araç satın alıp, bu Maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendine uymayanlar ile (d) bendinin sekizinci paragrafı hükümlerine göre bir ay içerisinde tescil belgesi almayan alıcılara 130 Türk Lirası, (d) bendi hükümlerine uymayan noterlere ise her bir işlem için 1.000 Türk Lirası idari para cezası verilir. Tescil yapılmadan trafiğe çıkarılan araçlar, tescil yapılıncaya kadar trafikten men edilir.

    Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
    Fakat dikkatinizi çekmek istediğim nokta ilgili yabancı uyruklu-türkçe okur yazar.
    Türk uyruklu olmadan evlenme cüzdanına göre işlem yapılacak.
    Bu konuda genelge yada genel yazı varmıdır?


    Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla...

    Arkadaşlar, ilgili yabancı uyruklu, Türkçe okur yazar.


    Evlenme Cüzdanında ..... kütüğe kayıt yapılmıştır diyor. Eşi Türk vatandaşı olup KPS den Nüfus Kayıt Örneğini sorguladığımda sedece kendi bilgilerinin geldiğini gördüm. (evli olarak gözüküyor)


    Soru 1: Evlenme cüzdanına göre işlem yapılabilir mi?
    Soru 2: Evlenme cüzdanına göre işlem yapılabilir ise BOŞANMA Vekaleti de yapılabilir mi?

    2003/19_ -Müşterek temsil hükmünü bertaraf için kendisine asaleten diğer yetkiliye vekaleten tüzel kişiliğin temsili mümkün değildir.


    Murat Bey Genelgeyi inceledim;
    Madde 11 de : İmza ve temsil yetkisine sahip gerçek kişilerin, ana sözleşmelerdeki "müşterek imza ile temsil" hükmünü bertaraf etmek amacıyla, şirketle ilgili temsil yetkilerinin kullanılmasını sağlayacak vekâletnameyi diğer imza yetkilisine vermek istemesi, "kendisine asaleten diğer yetkiliye vekâleten" tüzel kişiliği temsili mümkün bulunmamaktadır. Ancak anonim şirkette T. Ticaret Kanunu'nun 317, 319 ve 321/3. maddeleri itibarıyla, bir imza ile temsil yetkisi ana sözleşme ile verilebildiğinden bu tür temsile yetki belgesi düzenlenirken buna cevaz veren ana sözleşme maddesinin mutlak surette iş kâğıdına eklenmesi gerekir.


    Bizim yapacağımız vekaletnamede temsil yetkisini düşürmüyoruz. Vekaletnameyi verirken müşterek imzayı kullanacaklar zaten.

    Şirketi müştereken temsile yetkili oldukları için birlikte gitmez zorundalar. Vekaletname şirket yetkililerinden birine verilebileceği gibi bence ikisini de yazsan daha iyi olur. Biri gidemezse diğeri gider, yada diğeri de gitmek isterse. Böyle bir vekaletname yapılabilir mümkündür. :) (Biz birkaç kez yapmıştık böyle bir vekaletname)