Posts by ZEYNEP

    ZİLYEDLİK DEVRİ


    Tapuda kaydı olmayan, hazine, il özel idaresi, ve vakıf adına kaydı bulunmayan yerlerde zilyetlik devri yapmak mümkündür. Tapuda kaydı olmayan yerler, tapulama yani kadastrosu yapılmamış özel mülkiyete tabi taşınmaz mallardır.
    İşlem fotoğraflı yapılır; ibraz edilmişse mülkiyet belgesi fotokopisi eklenir. Belge ibraz edilmemişse alıcı ve satıcının beyanları bölümüne satıcının mülkiyete ilişkin bir belge ibraz etmemesinin taraflarca kabul edildiği şeklinde bir not eklenmelidir. Sözleşme değerinin arsanın en son emlak vergisi beyannamesinde yer alan emlak vergisi değerinden az olamayacağı hususunu ikaz edip bu ikazın da sözleşmede belirtilmesi gerekir. (2000/58)
    İşlem yaparken şunlar aranacaktır:
    1- Zilyetliğe konu arazinin bulunduğu köy veya mahalle muhtarlığından düzenlenmiş, arazinin hudutları, arazinin miktarı, arazinin cinsi ve kaç yıldan beri zilyetliğini isteyen kişinin zilyetliğinde bulunduğunun belirtilmesinden başka, aynı zilyetlik ilmühaberinde, ayrıca zilyetliğe konu yerin köy veya mahalle muhtarlığına ya da köy tüzel kişiliği ile ilgi ve alakasının bulunmadığına dair muhtarlık ve ihtiyar heyetince imzalanmış zilyetlik ilmühaberi.
    2-Tapu dairesinden zilyetlik satışına konu taşınmazın herhangi bir şekilde bir kimse adına tapusunun bulunmadığına(tapu dairesinde kaydının bulunmadığına) dair yazı.
    3-Orman idaresinden zilyetliğe konu arazinin orman ile herhangi bir ilgi ve alakasının bulunmadığına dair yazı.
    4-Maliyeden vergi beyan kaydının bulunduğuna ve hazine ile ilgisinin olmadığına dair yazı.
    5-Yukarıdaki dört maddede yazılı bulunan hususların tamamlanmasından sonra zilyetliği devreden ve devralan tarafından zilyetliğin devrini yapacak olan noterin bulunduğu vergi dairesine gönderilerek hem alıcı ve hem de satıcı tarafından beyanname verilerek zilyetlik makbuzları talep edilerek zilyetlik satışı yapılabilir.
    Düzenlenen belgede yerin ilgilisine kimden intikal ettiği yazılmalıdır. Zilyetlik devrinin sadece tapulama ve kadastronun yapılmadığı yerlerde yapılacağı unutulmamalıdır. Kadastro çalışması sırasında tapulama dışı bırakılan yerlerin devlete ait olup zilyetlik satışının yapılamayacağı da unutulmamalıdır. Ayrıca arazi miktarının Kadastro Kanunu’nun 14. maddesinde belirtildiği üzere sulu arazilerde 40, kuru arazilerde 100 dönümden fazla olmaması ve bu maddede yazılı diğer şartların bulunması gerekir.


    Konu ile ilgili genelgeler:
    1-Zilyetlik satışında harç (1982/9, 1982/12)
    2-Zilyetlik satışında harcın maliyeye yatacağı (1983/27, 1986/84, 1994/69)
    3-Zilyetlikte harcın emlak değerinden olacağı (1983/58, 1983/30, 1986/8)
    4-Damga vergisinin noterce tahsil edileceği (1985/24)
    5-Zilyetlik örneğinin (satışı yapılan) maliyeye gönderileceği (1987/14)
    6-Zilyetlik devrinde noterin yapacağı işlemler (1993/9)
    7-Orman olup olmadığının araştırılacağı (1993/86)


    Değerli arkadaşlar;Evlilikler her iki tarafın da hür iradesi ile gerçekleşmektedir.Evlendikten sonra taraflardan biri evlilik müessesesi şartlarına uymayabilir,bunu tüm evlilikler ile ilişkilendirmek doğru değildir.Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır! özdeğişinden hareket edersek bana göre kadının önemi daha net bir şekilde ortaya çıkmaktadır.O nedenle istisnaları genelleştirmenin fazlaca bir anlamı yoktur kadınlar her zaman erkeklerin baştacıdır diye düşünüyorum.Selamlar sevgiler.

    çok teşekkürlerr ;)


    Zeynep hanım bakmayın siz onlara. Zorlukları olmasına rağmen evlilik çok güzel. Ama iki tarafında mutlu olmayı istemesi lazım.Hayatta zor olmayan ne varki. Bunu başarmak bizim elimizde.

    sevindim şimdi ;) her şeyin hayırlısı


    Sağolasın Zeynep kardeş. Su için teşekkürler dediğin gibi onu iftarda eda edeceğim inşallahda. Bu evlenmede ne ki bu yaşta? Sakn ha, seni fındık tarlalarıda kesemez bilirsenmi? he mi? :))))))

    ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D fındık tarlasıda kesmez karpuz tarlasıda


    Burdan Afrikaya gider yazılacaklar :) Tipik bir müşteri sorusu gibi oldu bu "BEN BİR UMUMİ VEKALET VERECEM" ;D ;D ;D

    ;D ;D ;D ;D bizdede çok oluyo BENİM ADIMA HERŞEYİ YAPSIN İMZA KULLANSIN

    TEBLİĞ TEBELLÜĞE, TESLİM TESELLÜME, YUKARIDA YAZILI HUSUSLARDAN DOLAYI İLGİLİ TÜM KURUM VE KURULUŞLARDA, RESMİ VE HUSUSİ DAİRELERDE VE İLGİLİ BİRİMLERİNDE YAPMAM GEREKEN HER TÜRLÜ İŞ VE İŞLEMLERİ TAKİP VE NETİCELENDİRMEYE,BENİ TAM YETKİ İLE BENDEN FARKSIZ OLARAK VE BENDEN İKİNCİ BİR YETKİ ALMAYA GEREK KALMAYACAK ŞEKİLDE TEMSİLE GEREKLİ OLACAK EVRAK VE BELGELERİ İMZAYA, ELDEN EVRAK ALIP VERMEYE, YAZIŞMALARDA BULUNMAYA, ÖDENMESİ GEREKLİ HER TÜRLÜ VERGİ RESİM VE HARÇLARI ÖDEMEYE,
    Böyle Bişeymi ?




    BİLUMUM MUAMELELERİN TAKİP VE NETİCELENMESİ: T.C. hudutları dahilinde; sahibi ve hissedarı bulunduğum veya bundan böyle bulunacağım ve yine miras yolu ile bilumum murislerimden intikal etmiş veya bundan böyle edecek her türlü menkul ve gayrimenkullerle ilgili olarak ipotek, istimlak, inşaat, kat mülkiyeti ihaleler ticari işler, telefon, tasarruf bonoları, her türlü hak ve alacakların tahsili vesair bilcümle muamelelerin takip ve neticelendirilmesinden dolayı,Tapu, Maliye, Belediye, veraset vergi dairesi, bilumum vergi daireleri, kadastro, bilumum bankalar, gerçek ve tüzel kişiler, şirketler, kooperatifler, sigortalar, PTT, Gümrük Trafik İmar Müdürlüğü Mimar ve Mühendisler Odası, Sosyal Sigortalar Kurumu, Telefon İdaresi, Ticaret Odaları Memurlukları, İlgili Bakanlıklar vesair işbu vekaletnamede yazılmış veya yazılmamış bilcümle resmi ve hususi daireler nezdindeki işlerimi son dereceye kadar takip ve neticelendirmeye, yazılı ve şifahi müracaatlarda bulunmaya, kayıt ve suretler almaya, tashihler yaptırmaya, her türlü vergi, harç, rüsum, teminat vesaireleri ödemeye, yatırılmış ve yatırılacak bütün bu bedellerden, iade edilecek olanları, ait olduğu makam veznelerinden tahsile ahzu kabza, ibralar vermeye, bilcümle beyannameler doldurmaya, ilgili makamlara takdime, bilumum mukavele, anlaşma, ek, zeyil, fesih, tadil, devirler, leh ve aleyhde temlikler muvafakatlar taahhütler, makbuz ve ibranameler vesair ilgili senetleri tanzim ve imzaya, tasdik ettirmeye, icabında alakalı makamlara tescile, bütün bu hususlarda benden yeni bir yetkiye gerek kalmaksızın işlerimi son dereceye kadar takip ve neticelendirmeye,


    Aynı Zeynep hanımın anlattığını ben de yaşadım daha önce , çok yakınen tanıdığım birisinin şirketi idi, müdürlüğünün sona erdiğini, hissesini devir ettiğini ve yeni müdürün kardeşinin seçildiğini biliyordum.Fakat müdürlüğü sona eren kişi eski imza sirküleri ile geldi, bende olayın öncesini bildiğim için onu uyardım ve işini yapmadım. Ha ama bilmediğim birisi olsaydı, ya da işini ben yapmamış olsaydım tabiki eski sirkülere göre onun işini yapacaktım mecburen, çünkü sirkülerin de hala süresi vardı

    aynen benimde tanıdığım biri eşine devretti şirketi :D bende yapamadım.. ama çok üsgününm


    hissesini devretmiş olabilir sonuçta hala müdürdür eğerki müdürlüğü sona erdiğine dair bir karar yaptırmadı ise sizde işlemi yapmanız gerekirdi sonuçta onu takip etmek sizin sorumluluğunuzda değil gözdende kaçabilirdi hisse devri yaptığı yani bence o işlem olurdu. kolay gelsin.

    müdürlüğün sona erdiğine dair karar var onaylattılar yeni müdüre tescil talepnamesi falan çıkarttılar ama ticaret sicile onaylatmamışlar

    Geçen ay noterliğimizde hisse devri yaptık müdür ve bazı ortaklar hisselerini devrettiler. Ama bugün eski müdür eski imza sirküsü ile işlem yapmaya geldi bende dedim olmaz sen hisseni devrettin şirketde hissen yok.. yanlışmı yaptım acaba


    vezneden geçmiyor diyen arkadaşlar kesinlikle eminmisiniz.Çünkü ilçemize yakın 15 km mesafedaki bir başka ilçedeki arkadaşlar ana adı,baba adı,doğum yeri veya doğum tarihi kimlik ile sistemdeki anyı olmasına rağmen kırmızı çarpı işareti varsa bile biz yapıyoruz diyor anlamadım.yazımnetten geçiyor doğru ama vezneden hiç denemediğim için veya başımıza gelmediği için bilmiyoruz.cevaplar için şimdiden tşk ederim.

    kesinlikle eminim doğum tarihi kısmında x işareti vardı ama baktım işleme ekliyo ekledim ama vezneden geçmedi iyikide geçmemiş ;)