TAAHHÜTNAME

  • Sevgili Meslektaşlarım
    Aşağıda örnek olarak yazmış olduğum Taahhütname için HARÇ VE DAMGA alınmalı mıdır ( Alınırsa bedel neyin üzerinden alınacak ) yoksa muaf mı tutulması gerekir.
    Saygılarımla.


    ÖRNEK :
    .... İLİ, ... İLÇESİ,.... MAHALLESİ..... SOKAĞI,... ADA,... PAFTA...., PARSELda yapılacak yıkımın teknik olarak sorumluluğunu inşaat mühendisi olarak üstleneceğimi kabul, beyan ve taahhüt ederim.

    Mey Biter Saki Kalır, Her Renk Solar Haki Kalır, Diploma Cehlini Alsada Varsa Hamurunda Eşşeklik Baki Kalır...

  • Fenni mesul taahhütnamesi olarak değerlendirilip, ilgi tarafından ücret beyanı yapılmayacaksa aylık asgari ücret (796,50 tl / gün) işin başında bulunma süresi üzerinden hesaplanması gerekiyor.

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • İnşaat Mühendisi fatura kesiyorsa fatura bedeli girilmelidir, Fatura ve süre geçmiyorsa asgari ücret x 12 bedel girilebilir diye düşünüyorum...

  • 2010/57 sayılı genel yazıya göre alınması gerekir diye düşünüyorum.



    Hukuk - 9919




    Ankara, 12.05.2010


    Özü: TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası’nın duyurusu hk.




    ........................ NOTER ODASI BAŞKANLIĞINA


    ........................ NOTERLİĞİNE




    İlgi : 03.02.2009 tarihli ve Hukuk –1619 (11) sayılı genel yazı.



    Gerçek ya da bir tüzel kişi yanında aktif sigortalı veya sosyal güvenlik destek primine tabi olarak çalışan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası üyelerinin 2009 yılında alacakları aylık ücretler ilgi genel yazımızla duyurulmuştu



    Adı geçen Oda tarafından gönderilen ve Yönetim Kurulunun 21.04.2010 günlü toplantısında görüşülen 29.03.2010 tarihli ve 1722 sayılı yazıda;


    “Ankara'da 12-14 Mart 2010 tarihlerinde yapılan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası 42. Olağan Genel Kurulunda kabul edilen "Bütçe Uygulama Esasları" ile buna bağlı olarak Oda yönetim Kurulunun aldığı 21 Mart 2010 tarihli 6 no'lu karar uyarınca; gerçek ya da tüzel kişi yanında aktif sigortalı veya sosyal güvenlik destek primine tabi olarak çalışan üyelerimizin net ücretlerinin, 2010 yılı için 1.500.-TL/ay (sigorta matrahı 2.095.-TL/ay) olması ve üyelerimizin Oda ile ilgili iş ve işlemlerinde bu rakamların esas alınması karara bağlanmıştır.


    2010 yılı için Oda'mızca belirlenmiş ve ilan edilen yukarıdaki rakamın, Birliğinize bağlı Noterlerce de esas alınarak, üyelerimizin sadece ücretlerine yönelik iş ve işlemlerinde koşul olarak aranmasını ve bu uygulamanın bir genelge ile tüm noterlere duyurulması hususunu bilgilerinize sunar, gösterdiğiniz işbirliği için teşekkür ederiz.” denilmektedir.



    Buna göre işlem ifası ile ilgi genel yazıda duyurulduğu üzere, bu işlemlerde net ve brüt ücretlerin ayrı ayrı gösterilmesini ve brüt ücretler üzerinden de tahakkukun yapılmasını rica ederim.



    Saygılarımla,








    BAŞKAN


    Hasan YENİ


    (İstanbul 28. Noteri)



    (GENEL YAZI: 57 )

    <p>"İNSANİ YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"</p>

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen VERDELENTEL ().

  • 2010/57 sayılı genel yazıya göre (gerçek ya da tüzel kişi yanında aktif sigortalı veya sosyal güvenlik destek primine tabi olarak çalışan üyelerimizin) !!!

  • Arkadaşlar burada kimse kimsenin yanında aktif sigortalı olarak çalışmıyor. Bir işin fenni mesuliyetini üstleniyor.

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • 2008/16 nolu genelgede


    Bilindiği üzere, 2007/37 sayılı Genelgemiz ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odasından alınan 25.05.2007 tarih ve B.05166 sayılı yazıya istinaden, sadece firmalar tarafından istihdam edilen inşaat mühendislerinin aylık ücretlerine ilişkin olarak Odanın (İnşaat Mühendisleri Odasının) belirlediği ücretin dikkate alınacağı, inşaat mühendisi/fenni mesuliyet taahhütnamelerinden ise taahhüt konusu iş sebebiyle, ilgili meslek odasınca tespit ve ilan edilmiş bir ücret bulunmaması halinde asgari ücret x süre, süre belli değilse asgari ücret x 12 hesabına göre bulunacak değer üzerinden nispi harç ve damga vergisi tahsili gerektiği tüm noterliklere duyurulmuştur.


    odaların belirleyeceği dendiğinden

  • inşaat mühendisi/fenni mesuliyet taahhütnamelerinde ise taahhüt konusu iş sebebiyle, ilgili meslek odasınca tespit ve ilan edilmiş bir ücret var mı?

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • 2007-21 NOLU GENELGE, 2007-37 NOLU GENELGENİN SON PARAĞRAFINA TAŞINMIŞTIR . BİLGİLERİNİZE.. :) (TESPİT VE İLAN EDİLMEMİŞ BİR ÜCRET BULUNMAMASI HALİNDE ASGARİ ÜCRETTİR) BURADA ODALARIN TESBİT EDİLMİŞ ÜCRETİ VARDIR. :) :)

  • 2007/37 sayılı Genelgemiz ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odasından alınan 25.05.2007 tarih ve B.05166 sayılı yazıya istinaden, sadece firmalar tarafından istihdam edilen inşaat mühendislerinin aylık ücretlerine ilişkin olarak Odanın (İnşaat Mühendisleri Odasının) belirlediği ücretin dikkate alınacağı,


    sadece firmalar tarafından istihdam edilen inşaat mühendislerinin ilan edilen ücret


    2010/57 sayılı genel yazı


    Ankara'da 12-14 Mart 2010 tarihlerinde yapılan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası 42. Olağan Genel Kurulunda kabul edilen "Bütçe Uygulama Esasları" ile buna bağlı olarak Oda yönetim Kurulunun aldığı 21 Mart 2010 tarihli 6 no'lu karar uyarınca; gerçek ya da tüzel kişi yanında aktif sigortalı veya sosyal güvenlik destek primine tabi olarak çalışan üyelerimizin net ücretlerinin, 2010 yılı için 1.500.-TL/ay (sigorta matrahı 2.095.-TL/ay) olması ve üyelerimizin Oda ile ilgili iş ve işlemlerinde bu rakamların esas alınması karara bağlanmıştır.

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...