Araç Satış Vekaletnamelerinde Rakam Eksikliği

  • Hayırlı günler arkadaşlar , biraz önce gelen araç satış vekaletnamesinde vekaleti yapan Noterlik Şase Numarasında bir tane 0 ı eksik yazmış , satış için bize geldiklerinde 0 'ın eksik olduğunu tesbit ettik ilgili noterliğe yöndendirip çıkıntı yaptırarak düzeltilmesini istedik. Fakat vatandaşlar işlemin bu şekilde olması için sorun çıkarttılar. Vekaletnamedeki 0 ın eksik olduğunu dikkate almadan satış işlemini gerçekleştirebilirmiydik. Sizde böyle bir işlemle karşılaştınız mı ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

  • Ben olsam yapardım. Ne vatandaşı uğraştırımdım ve vekaleti yapan noterliği . Ben bir kaç yaptım. Fakat bir çok noterlik küçük bir hatada özellikle Antalya bölgesi noterleri :) yapmıyor.Önemli olan aracın plakası,markası modeli.. tek bir harf yada rakıma takılmıyorum..

  • 20-TL. için nekadar sorumluluk almanız gerektiğini düşünüyorsanız ona göre düşünün yapın veya yapmayın, yok iş bitireyim derseniz parası önemli değil yine sorumluluk alarak yapabilirsiniz tercih size bağlı.


  • 20-TL. için nekadar sorumluluk almanız gerektiğini düşünüyorsanız ona göre düşünün yapın veya yapmayın, yok iş bitireyim derseniz parası önemli değil yine sorumluluk alarak yapabilirsiniz tercih size bağlı.


    bir de şu var.
    vekaletnamede tescil belgesi fotokopisi eklemişlerse veya
    belirtilen plaka'nın sorgulamasında ekrana gelen bilgilerle ibraz edilen tescil ve trafik belgelerindeki bilgiler birebir tutuyor ise yapılabilir. diye dşünüyorum.

    "Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canımı okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim.."

  • Tabiki idare edilebilen işlemler oluyor fakat araçlarda vekaletnamelerde eksiklik olursabende yapmıyorum çünkü özellikle şaseler ve motorlar değiştirilebiliyor Erkan beyinde söylediği gibi 20 tl için ne kadar sorumluluk alınabilirki değermi yani bence değmez ve ben almam yazan noterde işlemi yaptıranda kontrol etsin kolay gelsin.

  • ruhsattaki bilgilerle örtüşmüyorsa asla yapmam, tavsiyede etmem.20 TL. için kendimi riske etmem.Parasal konu haricinde , hukuksal yönü de bizi yıpratır.
    Saygılarımla.

  • ARKADAŞLAR HEPİMİZ UFAK TEFEK HATALAR YAPIYORUZ ŞASE NUMARASININ BİR HARFİNİ EKSİK YAZABİLİRİZ,AMA PLAKA,MODEL,CİNSİNDE VE TİPİNDE HERHANGİ BİR SORUN YOKSA 1 HARFİN YADA RAKAMIN YANLIŞ YAZILMASI VEYA EKSİK OLMASI YÜZÜNDEN İŞLEMİ GERİ ÇEVİRMEM.TEYİDİNİ ALIR İŞLEMİ YAPARIM DİYORUM.

  • satış vekaletnamelerinde 1-2 harf veya rakam eksikliği, fazlalığı yada yanlışlığı durumlarında başımızda bulunan noterlerin görüşleri çerçevesinde uygulama yapıyoruz. Noterlerimiz yapılacak derse yaparız, hayır asla yapılmayacak dersede ne kadar yapmak istesekte yapamayız. İlk noterim her türlü yanlışlıklarda ilgili noterliği telefonla arayıp gerekli düzeltmeleri kurşun kalemle yaptıktan sonra bizde vekalette gerekli düzeltmeleri noterimizin yapması sonucu satışları yapıyorduk. ikinci noterimiz sırasında 2 den fazla hata olursa asla yapılmayacak dedi yapmadık, son noterimiz ise asla hatalı vekaletnamelerle işlem yapılmayacak dedi. Biz galericilerimiz gitmesin noterim yapalım desekte kabul etmedi. Olumsuz birşey çıktımı derseniz, asla hiç bir işlemimizde olumsuz bir durum olmadı. Hiçbir meslektaşımın başınada gelmesini istemem yani...
    Saygılarımla....