Muvafakatname

  • Arkadaşlar,
    herhangi bir noterlikten 2 kişi Düzenleme şeklinde vekalet veriyor;
    taşınmaz alım/kredi vekaleti..


    .. ili, ilçesi,,, mahalle. pafta, ada 1 parsel .. blok 55 bağımsız bölüm nolu taşınmazı adıma almaya, diye
    tapu sicil müdürlüğü hisse oranları belli olmadığı için vekaleti kabul etmemiş (hisseli hissesiz diye de yazmıyor) ve 1/2 pay diye eklenti yaptırın mühürletin getirin olur demiş.


    Şimdi, vekalet verenlerden biri diyor ki;
    ili/ilçesi/mahalle/pafta/parsel deki kayıtlı taşınmazdaki hissemden vazgeçtim. Taşınmazın tamamının .............. adına tescil yapılmasına rıza ve muvafakat ederim. diye. bir muvafakatname ister.
    (İstanbul tapusu sicil müdürlüğü ile vekil olan kişi görüşmüş. olur almışlar.)


    Böyle bir muvafakatname geçerli olur mu.

    "Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canımı okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim.."

  • Sayın Tanju bey;


    Alıntı

    ………… ili, ilçesi,,, mahalle. pafta, ada 1 parsel .. blok 55 bağımsız bölüm nolu taşınmazı adıma almaya, diye tapu sicil müdürlüğü hisse oranları belli olmadığı için vekaleti kabul etmemiş (hisseli hissesiz diye de yazmıyor) ve 1/2 pay diye eklenti yaptırın mühürletin getirin olur demiş.
    --------------------------------------------------------------------------------------
    yukarıdaki vekaletnamede ki bilgiler tapuya göre mi? yoksa beyana göre mi? yazılmıştır.
    Açıklarmısınız.
    ---------------------------------------------------------------------------------------

    Alıntı

    Şimdi, vekalet verenlerden biri diyor ki;
    ili/ilçesi/mahalle/pafta/parseldeki kayıtlı taşınmazdaki hissemden vazgeçtim. Taşınmazın tamamının .............. adına tescil yapılmasına rıza ve muvafakat ederim. diye. bir muvafakatname ister.
    (İstanbul tapusu sicil müdürlüğü ile vekil olan kişi görüşmüş. olur almışlar.)


    Bende görüştüm tapu sicil müdürlüğü ile böyle bir muvafakatname olmaz.Dediler.
    Madem ki vatandaş buradaki hissesinden vaz geçiyor, neden muvafakatname yaptırtıyor, tapuda diğer kişiye satışını yapsa daha uygun olur.
    Yok benim param çok noter ve Devlet kazansın diyorsa
    Düzenleme temlikname yapıver gitsin. Temliknameden biz, tapu harcından Devlet kazansın.



    ………….. bölgesinde kain ….. ada ve …… nolu parselde kayıtlı taşınmazdaki adı geçen yukarıdaki hak ve hissemin tamamını kayıtsız ve şartsız gayrikabili rücu olmak üzere …………… bedelle yukarıda açık adresi ve kimliği yazılı …………. isimli kişiye temlik ettim. Temlik bedeli olan ………. nakden ve peşinen aldım. Yukarıda vasıfları yazılı taşınmazda hiçbir hak, alaka ve iştirakimin kalmamış olduğunu, temlik alanın ilgili tapu sicil müdürlüğüne müracaatla adına kayıt ve tescil ettirmeye, diğer kanuni belgeleri almaya, yetkili olduğunu kabul ve ikrar ederim."
    Temliki kabul eden ……….. söz alarak dediki." ……….. tarafından bana temliki yapılan .......bölgesinde kain ….. ada ve …… nolu parselde kayıtlı taşınmazdaki hissesinin tamamını bilcümle hukuk ve vecibeleri ile birlikte kayıtsız ve şartsız olarak ………….. bedelle kabul ettim. Temlik bedelini kendisine peşinen ve nakden ödedim. Bu suretle yukarıda devir ve temlik edenin yazılı bulunan beyanlarına aynen katılıyor ve lehime yapılan temliki kabul ediyorum." Dedi


    Saygılarımla.