Çocuğun Anne ile birlikte yurtdışına çıkma muvafakatnamesi

  • Baba,küçük çocuğunun annesi ile birlikte yurtdışına çıkması için muvafakat vermek istiyor.Yalnız; anne yabancı uyruklu, Türk vatandaşlığı yok. Nasıl yapmam gerek, ne dayanak eklemem gerek? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

  • []
    MUVAFAKATNAME


    ÇOCUĞUN


    ADI SOYADI
    [ ]
    DOĞUM TARİHİ
    [07.09.2004]
    BABA ADI
    [SEYHAN]
    ANA ADI
    [ENDRY JOSEFİNA]
    T.C.Kimlik No
    Reşit olmayan yukarıda ad, soyad ve doğumu yazılı çocuğumun, Annesi ...... T.C. Kimlik nolu ENDRY JOSEFİNA KARABULUT ile birlikte yurt dışına çıkmasına,tekrar yurda geri dönmesine dilediği gibi karayolu,denizyolu,havayolu ile seyahat etmesine,bununla ilgili pasaport almasına,verilen pasaportun süresinin uzatılmasına,pasaportuna vize almasına,Emniyette,Konsolosluklarda ve tüm resmi dairelerde bu konu ile ilgili gereken iş ve işlemlerin yapılmasına,eksikliklerin tamamlanmasına izin verdiğimi,babası sıfatı ile rıza ve muvafakatımın bulunduğunu noter huzurunda kabul ve beyan ederim.



    Normal yurt dışı muvafakatnamelerinde ne ekliyorsanız aynı şekilde düzenleyin.

  • Çocuğun nüfus cüzdanını ve Nüfus kayıt örneğini ekliyoruz biz. Uygulamamız bu yöndedir. Evlilik cüzdanına gerek yok kanımca ama ekleyen ekliyodur bişey diyemiycem.

    &quot; Varsın olmasın hayatta her istediğimiz .<br />Biz olana &quot;Elhamdülillah&quot; olmayana da &quot;Eyvallah&quot; demesini biliriz.&quot;

  • Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Noterlik Tavsiyeleri


    http://www.teftis.adalet.gov.tr/fihrist.html


    Muvafakatname: Anne ve Babanın Muvafakati-Müstenidat

    Alıntı

    2- Reşit olmayan kişilerin, yurt dışına çıkabilmesi için, velilerince verilen muvafakatnamelerde, sözü geçen iş kâğıtlarına müstenidat olarak belge eklenmediği görülmüştür. (6)


    * Noterler Birliğinin 1980/23 sayılı Genelgesi’nde de açıklandığı veçhile, reşit olmayan kişilerin, yurt dışına çıkabilmesi için tanzim olunan muvafakatnameler tanzim edilirken, gerekli belge veya örneklerinin ilgiliden istenip, müstenidat olarak işleme eklenmesinin usul edinilmesi,

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...