RÖMORK SATIŞI

  • traktör satışı esnasnda römorklü traktör romörk hariç olarak satılmış şimdi ise römork bi üçüncü şahsa satılmak isteniyor.
    satış sözleşmesine istinaden yapabilirmiyim..


  • traktör satışı esnasnda römorklü traktör romörk hariç olarak satılmış şimdi ise römork bi üçüncü şahsa satılmak isteniyor.
    satış sözleşmesine istinaden yapabilirmiyim..


    Ankara, 14.11987
    Öz : Traktörlerin romörklü ve romörksüz satışları Hk.

    GENELGE
    (3)

    Römorkü ile birlikte tescil edilmiş lastik tekerlekli bir traktörün tek olarak satılmasından sonra, yine tek olarak kalan römorkun ne şekilde satılacağına ilişkin bir soru üzerine konu Hukuk Servisimizce incelenmiş ve bu husus ayrıca Yönetim Kurulumuzda görüşülmüştür.

    Lastik tekerlekli traktörlerin trafiğe tescil edilme zorunluğu bulunmasına rağmen 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 19/d, 22/d ve bu kanuna göre çıkartılmış bulunan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 28/c ile 34 ncü maddeleri uyarınca traktör römorklarının trafiğe tescil ettirilme zorunluğu bulunmamaktadır.

    Ancak istem ve başvuru üzerine bir traktöre römork takılması halinde bununda aynı traktöre ait tescil belgesine işleneceğide tabidir.

    Bu itibarla daha evvel bir traktöre bağlı olarak tescil edilmiş römorkun, o traktörün römork hariç olarak satılmış bulunmasından sonra, hiçbir kayıt ve şarta bağlı olmaksızın ve bir menkul mal gibi satışına engel hiçbir kanun hükmü olmadığı anlaşılmıştır.

    Bilinmesini ve buna göre işlem ifasını rica ederim.
    Saygılarımla,

  • Tek başına satışı mümkün olan römorklar için tescil belgesi düzenlenmediğinden;
    römork sahibi olduğunu söyleyen kişinin, fatura veya daha evvel noterde tanzim edilmiş olan römork satış sözleşmesi ile belgelendirmesi gerekir.


    Selamlar.

    "Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canımı okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim.."


  • Benim sormak istediğimde o aslında sahiplik belgesi yok.. satış sözleşmesine istinaden yapabilirmiyim.



    Abi, traktöre ait satış sözleşmesi ile değil..
    Satıcıda Ya römorkun faturası olacak,ya da RÖMORK SATIŞ SÖZLEŞMESİ ile almış ise o sözleşme olacak.. onlara istinaden yapılır..

    Bi de Trafik tescildeki bahsi geçen traktörün dosyasında bir fatura olabilir. Tescil edilirken almışlardır belki..

    "Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canımı okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim.."

  • Yada, ilgili muhtardan alınacak olan sahiplik belgesine istinaden de yapabilirsiniz. Muhtar ve iki şahit huzurunda hazırlanacak olan sahiplik belgesine istinaden biz daha önce römork satışı yaptık. Çünkü ne fatura vardı nede sözleşme. Saygılarımla...

    &quot; Varsın olmasın hayatta her istediğimiz .<br />Biz olana &quot;Elhamdülillah&quot; olmayana da &quot;Eyvallah&quot; demesini biliriz.&quot;

  • :) Değerli meslektaşım muhtarda bir mülki amirdir.Onun düzenleyeceği bir sahiplik belgesi ile remorkun devri pekala yapılabilir.