EŞ MUVAFAKATNAMESİ


  • Zaten bizde böyle demiştik harç alınmayacak (banka kredisi ve finansal kiralama sözleşmesi için yapılan muvafakatlarda) ama bedel girilecek demiştik. Girilen bedel üzerinden Noter ücreti tahakkuk ettirebilelim diye. Konu buydu.


    değeri girersek harç almış olmuyozmu peki .bu konuyu noterimiz bizzat ankarayı arayıp sordu ve değer girilmeden yani 37.1 kod ile maktu alınacağını söylediler


  • [size=3] banka kredisi ve finansal kiralama sözleşmesi için muvafakat ediliyorsa harç alınmayacak (muvafakatnameler zaten damgaya tabi değil). Bunun dışında borçlar için kefil olunuyorsa eşin muvafakat verirken bir tasarrıfi işleminin olmadığını ve maktu harç olması gerektiğini söyledi ancak konuyu yine de bakanlığa bildirdiklerini ve yanıt beklediklerini söyledi. [/size]


    TNB yanıt alana kadar, eşin banka kredisi ve finansal kiralamalar için verdiği muvafakatlar dışındakiler için maktu harç alınması gerekir diye söylediler ise yazı gelene kadar maktu harç alalım, müfettişin ikmal çıkartmasındansa, fazla alınmış diye tenkit etmesini terçih ederim.


  • TNB yanıt alana kadar, eşin banka kredisi ve finansal kiralamalar için verdiği muvafakatlar dışındakiler için maktu harç alınması gerekir diye söylediler ise yazı gelene kadar maktu harç alalım, müfettişin ikmal çıkartmasındansa, fazla alınmış diye tenkit etmesini terçih ederim.


    Sonuçta aynı şeyden bahsediyoruz zaten :) :)