• Trafiğe bildirme mecburiyetimiz var, dosyaları ayrı ayrı olduğu için ayrı ayrı yapmakta fayda var.

    3 araça birden de rehin senedi yapılabilir amma, ona göre nüshasını fazla yapmak lazım.

    işlem koduda 19.1 dir.

    2007-3 ve 14 nolu genelgeleri gözden geçiriniz. kelime oyunu var.

    üç aracı aynı iş kağıdında yapılır ise, harç yönünden katlamak lazım. limited şirket hisse devirlerinde olduğu gibi. zimmet çıkabilir.

  • Her bir araç için ayrı rehin sözleşmesi yapılıp, ilgili trafiğe tebligatla bir suretini ayrı ayrı dosyalarına konmak üzere gönderiyoruz.

  • Her araç için ayrı ayrı yapıp trafiğe bildirmiyoruz. Araç sahibi kendisi elden veriyor trafiğe, dosyaya işleniyor.

    &quot; Varsın olmasın hayatta her istediğimiz .<br />Biz olana &quot;Elhamdülillah&quot; olmayana da &quot;Eyvallah&quot; demesini biliriz.&quot;

  • Adem bey genelge bu sanırım

    03.10.2003 Tarihli 33 Numaralı Genelge Konu ile ilgili olarak yapılan değerlendirmede; tescil belgesine işlenmesi talep edilen rehin şerhinin tescil belgesinin arka yüzünde bulunan ve naylon folye ile kaplanmamış olan “NOTER” bölümünün alt kısmında bulunan boş alana ilgili noterlik tarafından işlenmesinde herhangi bir sakınca bulunmamakta olup, ayrıca rehin yazısının da araç dosyasına işlenmek üzere ilgili tescil kuruluşuna intikal ettirilmesi gerekmektedir."


  • Her araç için ayrı ayrı yapıp trafiğe bildirmiyoruz. Araç sahibi kendisi elden veriyor trafiğe, dosyaya işleniyor.



    Geçenlerde meslektaşımız sizin gibi yaparken , ligili trafige bugün giderim yarın giderim derken unutuyor evrağı, sonra araç satılıyor sonra dava oluyor sonuç noter ceremesini çekiyor , genelgede açık

  • Ankara, 13.05.1999
    Özü: Rehin şerhi Hk.
    G E N E L G E
    ( 18 )




    “Kanuni dayanağı belli olmayan, noterliklerce tanzim edilen rehin sözleşmesine göre şerhin işlenmesinin mümkün olmadığı” şeklindeki Emniyet Genel Müdürlüğü yazısına dayanılarak bazı Trafik Kuruluşlarınca noterliklerde düzenlenen rehin sözleşmelerinin tescil edilmediğine ilişkin başvurular Yönetim Kurulun’da görüşülmüş,

    “Rehin kurulmuş sayılabilmesi için rehin sözleşmesinin yapılması gerekli olup, bu sözleşmenin noterlerce düzenlenemeyeceğine ilişkin bir yasa hükmüne rastlanılmadığı, akit serbestisi ilkesi doğrultusunda kanuna, ahlaka ve adaba aykırı olmayan konularda sözleşme tanzim edilebileceği” düşünüldüğünden konunun intikal ettirildiği İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğün’den gönderilen ve Yönetim Kurulu’nun 28.04.1999 günlü toplantısında görüşülen 14.04.1999 tarih ve 00057 sayılı Genelgede;


    “Türkiye Noterler Birliği Başkanlığından alınan yazıda, akit serbestisi ilkesi doğrultusunda kanuna, ahlaka ve adaba aykırı olmayan konularda noterliklerin rehin sözleşmesi tanzim etmeye yetkilerinin bulunduğu bildirilmiştir.
    [size=1.35em]Bu sebeple, noterliklerce tanzim edilen rehin sözleşmelerinin tebliğat yolu ile ilgili tescil kuruluşuna gönderilmesi halinde yazıyı alan tescil kuruluşu gerekli şerhi araç dosyasına işleyecektir.[/size]
    Söz konusu şerhin kaldırılmasına dair herhangi bir noterlik tarafından ilgili Trafik Kuruluşuna gönderilecek yazıya istinaden de önceden konan şerh kaldırılacaktır” denilmektedir.

    Bilginizi ve gereğinin buna göre yapılmasını rica ederim.
    Saygılarımla.



    Adem abi illede tebligat yolu ile trafiğe bildirecen demiyo ki. Yani bir şekilde trafik rehin sözleşmesini istiyo. İlgili de götürüyo dosyasına işletiyo zaten. İsterse götürmesin. :D Gönderme zorunluluğumuz yok yani.
    Ayrıca Erkan Beyin belirtmiş olduğu 2003/33 nolu genelgenin son cümleleride ""ayrıca rehin yazısının da araç dosyasına işlenmek üzere ilgili tescil kuruluşuna intikal ettirilmesi gerekmektedir."" diyor.
    Ayrıca vezne de 19.1 kodundan girdiğimizde ilgililerin talebi halinde REHİN SÖZLEŞMESİNİN bildirilmesi durumunda Muhatap adedi girilmelidir. diyor.
    Biz sadece ilgili istediğizaman bildirim yapıyoruz. Saygılarımla...

    &quot; Varsın olmasın hayatta her istediğimiz .<br />Biz olana &quot;Elhamdülillah&quot; olmayana da &quot;Eyvallah&quot; demesini biliriz.&quot;

  • Mül.Sak.Tutulması kaydı ile satın kimse zarar görmesin arkadaşlar. Rehin biraz daha iyi para bırakıyor o ayrı mesele :) Günümüsde neyin nasıl gelişeceğini kestirmek hakikaten çok zorlaştı kendinizi sağlama alın kimseye söz hakkı bırakmamamaya gayret gösterin özelliklede yasaya intikal ettiğinde kararın ne çıkacağıda belli olmaz.

  • Erkan Bey 3-5 tane fotoğraf için vazgeçenler var. :D

    &quot; Varsın olmasın hayatta her istediğimiz .<br />Biz olana &quot;Elhamdülillah&quot; olmayana da &quot;Eyvallah&quot; demesini biliriz.&quot;

  • her araç için ayrı ayrı yapmak gerekir
    bilgi amaçlı 1 nüshasınıda trafiğe göndermek iyi olur
    ne şiş yansın nede kebap değilmi
    herşey vatandaşın yararına

  • 99/18 nolu genelgenin son bendi; Noterliklerce tanzim edilen rehin sözleşmelerinin tebligat yolu ile ilgili tescil kuruluşuna gönderilmesi halinde yazıyı alan tescil kuruluşu gerekli şerhi araç dosyasına işleyecektir.

    Bakın orda bir ayrıcalık var; "Gönderilmesi halinde"

    Bazı tescil kuruluşları Noterden tebligat yolu ile gönderilmediği hallerde rehin şerhini elden dahi götürüp verseler işlemiyor. Noter tebligat yolu ile göndersin işleyim diyor.

    Ha!! şuda var, ilgilinin sıcak ilişkileri vardır, rica minnet eşref saatine denk geldi ise elden verileni işleyebilir.

    Yener bey kardeşim, ben karışmıyorum artık, ;D isteyen tebligatla göndersin, ;D istemeyen göndermesin :-*