sözleşme feshii

  • arkadaşlar sizlere bi sorum olucak özel bi öğrenci yurdunda çocuğun yatılı kalması için belli bi tutar karşılığında senede imza atılmış senet tekmiş ama aylık ödeme yapılıyomus bu senedin feshi olumu
    çocu
    ğu almak istiyolar yurttan.

  • Pınar hanım, imzalanan evrak sadece senet değildir, yurtta kalması için sözleşmede imzalanmıştır, sözleşmenin feshi gerekir, onunda fesih şartları sözleşmede belirtilmiştir.
    Ama bu hususları bilmiyor ve elinde sözleşme yoksa tek taraflı isterse ilgili ihbarname gönderebilirsiniz. Karşı taraf kabul eder etmez bilinmez.

  • evet murat bey ellerindeki sözleşme benim de aklıma geldi eyer sözleşeme 12 aylık bi taahhüde imza attıysa sözleşme fesh edilemez fesh edilsede 12 ay boyunca ödeyeceği ücreti ödemek zorunda kalır yine sanırımm

  • şayet sözleşme devamında senette varsa
    karşı taraf fesihe yanaşmıyorsa

    senetleri ödememenin tek yolu mahkemeden
    ihtiyati tedbir kararı almaktır

  • önce şifaen yurt ile telefonla görüşmekte yarar vardır. durum böyle böyle diye. şayet olumsuz ise, boşta kalan ayların bedeli ödenmeyeceği hususunda ihtarname çekibilir diye düşünüyorum. çekilecek ihtarnameye de karşı taraf müsbet veya menfi olarak elbette bir cevap verecektir. verilecek cevaba göre, artık mahkemelikmi olur ne olur artık.