Araç Satış Sözleşmesi hk.

  • Baba vasıtasını zihinsel özürlü oğluna satacak. Çocuk 25 yaşında vasi kararı var fakat sadece 2022 sayılı kanunla adına verilen maaşı almak için. Benim düşüncem baba arabasını satmak için bir başkasına vekalet verir oğlu adına satın alır diyecem vasi kararı yeterli gelmiyor bana vesair vesair aklıma 4,5 çeşit yöntem geliyor. Sizce nasıl yapmalıyım ?

  • Değerli meslektaşım ilgilinin zaten raporu var babası rapora istinaden vasi olarak atanmış. Herne kadar sadece maaş almak için vasi olarak atanmış isede bu vasi kararı ilen aracıda satın almasında sakınca olmaması lazım diye düşünüyorum. Sorun aracın vasi atına yani babası adına olması. Babası vasıtayı oğluna satacak oğlu adına da bir tek babası alabiliyor sorun burda. Babası vekalet versin başkasına daha sonra oğlu adına satın alsın diyecem aklıma yatmıyor veya sadece mahkeme kararı ile bizden hiçbir işlem yaptırmadan oğlu adına aracı satın alabilirmi ?

  • Yapılan her işlem için mahkemeden karar alınması şart bu arac alımıda olabilir satışıda olabilir yarın gayrimenkul alımı ve satımıda olabilir o nedenle bence her seferinde mahkemeden her işlem icin vasi ve karar gerekli diye düşünüyorum.

  • Sanıyorum özürlü kişi adına araç alınması halinde bazı muafiyetler sözkonusu,Özürlü adına yapılacak her türlü tasarruflardan vasi müteselsilen sorumlu,ancak bu işlemde baba da taraf olduğuna göre sadece söz konusu aracı özürlü adına satın almak üzere bir kayyuim tayini gerekir diye düşünüyorum.Selamlar

  • Cabir beyin görüşlerine katılıyorum , Baba kendi adına asaleten , diğerine vasi sıfatı ile katılıyorsa menfaat çatışması doğduğundan . Bu konuda mutlaka mahkemeden ayrıca kayyum kararı çıkarması gerekir diye düşünüyorum.