Posts by Galip Elikara

    Arkadaşlar,her ihtimali göz önünde bulundurarak kimlik fotokopileri ve diğer lüzumlu evrakların fotokopilerini almakta ne zorluk var yaptığımız işlemden en azından emin olur,rahat uyuruz.Sevgi ve salemlar.

    Birliğe şifaen sorulan sorulardan birlik sorumlu değil,bende bir önceki teftişten önce bazı konularda sorular sordum ama müfettişi ikna edemedik,birlikten şu şahsa sorduk şu şekilde söylediler dedik ama nafile alınan cevapları biraz araştırıp sağlama bağlamak gerekir diye düşünüyorum arkadaşlar.Selamlar.

    Borçlar kanunu: Madde 388 - Vekalet akdinin şümulü mukavele ile sarahaten tesbit edilmemiş ise, taalluk eylediği işin mahiyetine göre tayin edilir.


    Vekalet, vekilin takabbül eylediği işin yapılması için icabeden hukuki tasarrufları ifa salahiyetini şamildir.


    Hususi bir salahiyeti haiz olmadıkça vekil, dava ikame edemez, sulh olamaz, tahkim edemez, kambiyo taahhüdünde bulunamaz, hibe edemez, bir gayrimenkulü temlik veya bir hak ile takyit edemez.

    Genel karakter olarak hep aynı kaderi yaşıyormuşuz sözleşme hususunda,adamlar imza yetkili katip ve başkatip'lerin imza yetkilerini kaldırıp,yerine hukuk fakültesi mezunu hukukçuları getirmeyi düşünüyorlar.Bu gerçekleşirse o zaman hukukçular beraberce parayı fifti fifti bölerler.Tabiki canbazlar aynı ipte oynaya bilirlerse.Selamlar.

    Teşekkür ederim cabir bey bu hususta bir çekiliş yapmadım,kooperatif çekilişi yaptım ama bu hususta bilgim olmadığı için biçok kimseye sordum herkes ayrı ayrı yorum yapınca vatandaşı ikna ettim ve bu işi yapmaktan çekindim doğrusu.

    istanbul'daki noterliklerde çalışan arkadaşlarımız bazen teyid alırken motor ve şasi numaralarını niçin yazmadınız biz motor ve şasi numarası olmadan satış yapmıyoruz,sözleriyle çok sık karşılaşıyoruz.Vekaletten teyid alınır,azil olmamışsa ve vekaletnamedeki bilgiler ruhsatla bağdaşıyorsa sorun yoktur.Satış yapılabilir.Herkese selamlar.

    Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim,bahsettiğim işlemi yapmadım vatandaşlar yapmak istemediler,ancak aldığım bazı bilgilere göre 1985 yılından sonra özel parsel yapmak kaldırılmış bu nedenle çekiliş yapmamızın doğru olmadığı kanaatini taşıyan arkadaşlarımız oldu.Bu hususta yine araştırmalarımı devam ettireceğim.Bir sonraki isteklere zemin hazırlamak için.Hepinize teşekkür ederim.

    Arkadaşlar,daha evvel benim hiç yapmadığım bir çekiliş türü olduğundan siz değerli kardeşlerimin bilgilerinden faydalanmak istedim.Vatandaşlara babalarından kalan bir arazi var,bu araziyi harita mühendisi'ne parselletmişler ancak,kendi aralarında anlaşamadıklarından noter aracılığı ile kur'a neticesinde kayıt altına almak istiyorlar,noterlik açısından böyle bir çekiliş yapılabilirmi? bu hususta bilgisi olan arkadaşların bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.

    evrakların bir nüshalarının daire arşivlerinde depolanmasının bir gayesi de bu gibi hallerde kişilerin düzenlettikleri evraklardan gerektiğinde bir suret,örnek alabilmeleri değilmi?bu nedenle kişinin değişen özelliklerinden dolayı daire arşivinden ilgilisi olması koşuluyla suret vermenin bir sakıncası olmadığı kanaatindeyim.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

    Erkan bey ,bende Tarım Kredi kooperatifini kasdederek 1974/35 sayılı genelgeyi yazmıştım.Bizim bulunduğumuz ilçe civarında birçok T.K Kooperatifleri mevcut,bende kooperatif kuruluşları,defter tasdiklerinden harç ve damga vergisi tahsil etmeyip diğer karar suretleri ve imza sirkülerinden harç tahsil ediyordum.Birlikten bu hususta bilgi almam gerektiğini düşünerek bilgilerine başvurduğum aydın bey ve şengül hanım T.K.kooperatiflerinin üçüncü şahıslarla değil kendi bünyesinde yapacakları tüm işlemlerin muaf olduğunu söyledi.Hatta ikinci bir suali bile sormaya mahal bırakmadı.Bu siteye henüz yeni kayıt oldum.Engin bilgilerinizden faydalanmak dileğiyle.Selamlar.

    Vatandaşlara ve diğer kurum ve kuruluşlara yardım etmemiz kesinlikle doğru ancak,kendi kurallarımızı bu arada rafa kaldırmayalım.Makul ölçüler içerisinde hukuki sorumluluk üstlenmeden bu sorunlara çözüm üretmemiz gerekli.Herkese başarılar dilerim.