2 ARAÇ İÇİN TAŞIT SÖZLEŞMESİ

  • Arkadaşlar bu sözleşmeyi 14.1 de kestim 1.000 tl yazarak vezneyi kestim.. Hatam var mı bi bakar mısınız?


    TAŞIT SÖZLEŞMESİ


    2- TAŞITLA İLGİLİ BİLGİLER
    PLAKASI
    : [35 A 55] 35 AU 8503
    CİNSİ
    : [ÇEKİCİ] YARI RÖMORK(Tenteli Kasa)
    MARKASI
    : [IVECO] TIRSAN
    MODELİ
    : [2005] 2007
    TİCARİ ADI
    : [AS 440] TSN MAK
    ŞASİ SERİ NO
    : [WJMM1VUJ004289456] NNTMD25G06AT18169
    MOTOR SERİ NO
    : [40442] -
    İSTİHAP HADDİ
    : [2] 35500
    TESCİL BELGESİ
    : [1-İzmir Trafik Tescil Büro Amirliğinden verilme 17/03/2009 tarih ve AS 93... Seri no.lu Tescil Belgesi
    2-Bornova Trafik Tescil Büro Amirliğinden verilme 14.02.2011 tarih ve BF 67.. Seri no.lu Tescil Belgesi]

    3-TAŞITIN KULLANIMI
    Sözleşme yapılan taşıtlar karayolu alt yapısı ve trafik bakımından bir sakıncası olmamak, yasaklama ve kısıtlaması bulunmamak şartıyla yurt içinde/uluslararasında yetki belgesi sahibinin unvanı altında taşıma yapmak için kullanılacaktır.


    4- SÖZLEŞME BEDELİ
    Bu sözleşme bedeli [1.000-TL(BİN TL)DİR.]


    5-SORUMLULUK VE YÜKÜMLÜLÜK
    Bu sözleşme kapsamında yapılacak işlemlerden dolayı taraflar Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde öngörülen sorumluluk ve yükümlülükler bakımından müştereken ve müteselsilen sorumlu ve yükümlüdürler.
    6-KİRA SÜRESİ
    Bu sözleşmenin imzasından itibaren 1(BİR) yıldır. Taraflar sözleşmenin bitiş tarihinden itibaren en az 30(otuz)gün önce sözleşmeyi fesh etmedikçe bu sözleşme 1 (Bir) yıl süre ile uzar aynı husus mütakip yıllar içinde geçerlidir.Tek taraflı fesih yapılabilir.
    7-KİRA BEDELİ:
    Taşımacı taşıt sahibine yılda 1.000-tl iş verecektir. Ancak taşıt sahibi taşımacının malümatı dışında başka nakliyecilerden taşıma aldığı takidirde taşımacının taahüdü işlem kazanmaz ödemeler avans dışında tesellüm konşimentolora ile birlikte kesilecek faturalar ile birlikte yapılacaktır Araç sürücülerine yapılan her nevi ödeme taşıt sahibine yapılmış kabur edilir.
    [][]8- TAŞIMANIN YAPILACAĞI KARAYOLU
    Kiralanan taşıt yurt içinde Asya ve Avrupa ülkelerinde taşımacının belirteceği yer ve güzergahlarda taşıma yapmak için kullanılacaktır.
    9-TAŞIT SAHİBİNİN UYACAĞI KURALLAR:
    A-Taşıt sahibi işten ayrılan şoförünün pasaportunu 3 gün içinde gerekli komisyon işleri için taşımacıya vermeye mecburdur. aksi halde kambiyo ve resmi makamlara karşı sorumluluk taşıt sahibine aittir.
    B-Taşıt sahibi bu sözleşme ile taşımacıdan başka bir nakliye firması ile sözleşme yapmadığını ve bu süre içinde yapmayacağını kabul ve taahhüt etmiştir.
    []

  • şayet
    Kiraya konu aracın akaryakıt, lastik ve ödenmesi zaruri olan giderleri ile sigortaları trafik giderleri taşımacı tarafından ödenecektir.Bu sözleşme ile kiralanan taşıt çıplak olarak mürettebatı ile birlikte tamamen diğer taraf istifade edecektir.
    diye yazarsanız taşıt kira sözleşmesidir 14.1 den kesilir


    şayet
    Kiraya konu aracın akaryakıt, lastik ve ödenmesi zaruri olan giderleri ile sigortaları trafik giderleri taşıt sahibi tarafından ödenecektir.
    diye yazarsanız navlundur 10.1 den kesilir



    sizin yazmış olduğunuz örneğin vezne kodu 10.1 olması gerekir diye düşünüyorum.



    1988/7 nolu genelge
    işinize yarayacaktır

    <p>"İNSANİ YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"</p>

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen VERDELENTEL ().

  • hayırlı işler arkadaşlar,buna bağlı benimde bir sorum olacak,kira sözleşmesinde yazılı bulunan rakamın her araç için ayrı ayrı rakam olarakmı yoksa ikisine birden 1.000.00(bin) TL. olarak mı hesaplanması gerekin çünkü burada her ne kadar araçlar aynı kişi adına kayıtlı bile olsa yazılan rakamın 2 ile çarpılarak kira bedeli yazılması gerekmekmi,Allah'a emanet olun

  • Değerli meslekdaşım;Kiralanan çekici ile yarı remork birbirini tamamlayan unsurlar olduğundan özel bir açıklama yoksa 1000 Tl.her ikisinide kapsamaktadır.Daha anlaşılır olabilmesi için "Her iki araç için 1000 Tl.kira bedeli takdir edilmiştir" diye yazabilirsiniz.Selamlar.

  • 1992/17 genelge


    1) Taşıt sahiplerinin irad elde etmek amacsyla taşıtlarırıı belli bir süre için karşı tarafa kiraya vermesi ile ilgili olarak düzenleyecekleri mukavelenamelerin taşıt kira mukavelenamesi olarak 488 sayılı Kanuna ekli 1 sayılı tablonun I-1lc ( değişen I-a/2) fıkrasına göre binde bir (değişen Binde 1,65) nisbetinde damga vergisine tabi tutulması,

    2) Taşıt sahiplerinin ticari kazanç elde etmek amacıyla yolcu ve eşyanın bir yerden diğer bir yere ulaştırılması ıle ilgıli olarak düzenleyecekleri mukave­lenamelerinin ise, navlun mukavelenamesi olarak aynı tablonun I-1 /a fıkrasına göre binde 5 (değişen Binde 8,25) nisbetinde damga vergisine tabi tutulması gerekmekte­dir.

    (1) SAYILI TABLO
    Damga Vergisine Tabi Kağıtlar

    I.Akitlerle ilgili kağıtlar


    A. Belli parayı ihtiva eden kağıtlar:

    1. Mukavelenameler, taahhütnameler ve temliknameler (Binde 8,25)
    2. Kira mukavelenameleri (Mukavele süresine göre kira bedeli üzerinden) (Binde 1,65)


  • aynen katılıyorum.