çok acil muvafakatname hk.

  • Edirne ili, Lalapaşa ilçesi, Çömlekakpınar köyü hudutları dahilinde; Köy Civarı mevkiinde, 6 pafta, 134 ada, 3 parsel no.lu tarla vasfında taşınmazı 10.09.2012 tarihinde satış almış bulunuyorum.Bu taşınmazla ilgili 31.01.2007 tarihinde yapılan Başlangıç tarihi:01.12.2006, Kira Müddeti : 10 yıl olan ve tarafları Kiralayan BÜLENT BAŞTÜRK-MÜRVET BAŞTÜRK, Kiracı : KULE HİZMET VE İŞLETMECİLİK A.Ş. olan Kira Sözleşmesine muvafakat ettiğimi, satın aldığım tarihten itibaren ödenecek Kira Bedellerinin bundan böyle no.lu hesabıma yatırılmasını talep ettiğimi] kabul, beyan ve muvafakat ederim.


    Değer girilmesi zorunlumudur. Harç ve damga yönünden yardımcı olurmusunuz arkadaşlar.

  • değer girme zorunluluğu yok kanaatindeyimÇünkü yeni malik sıfatı ile kiracılığın devamını ve de kira bedellerinin yeni malik sıfatı ile ödenmesi hakkında olduğunu düşünüyorum.Zaten girilse dahi muvafakat olduğu için damga vergisi olmayacağından yalnız harç alınır diye düşünüyorum.kolay gelsin

  • KİRA SÖZLEŞMESİNE ATIFTA BULUNULDUĞU İÇİN KANAATİMCE KİRA SÖZLEŞMESİNİN
    BEDELİ ÜZERİNDEN HARÇ ALINMASI GEREKİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

  • Teşekkür ederim arkadaşlar. İşlemin muvafakat değilde aslında taahhütname olması gerekiyordu. damgadan kaçmak için böyle yaptırmak istediler ama biz muvafakatname olmak taahhüt yapmak zorundasınız, Oda 250 TL tutuyor deyince, vazgeçtiler.

  • Evet murat bey zaten amaçları oydu şirket avukatı aradı illa muvafakat yapın diye ama biz taahhütname yapılması gerektiğini, harç ve damgaya tabi olduğunu söyledik. Onlarda vazgeçti,kendi aralarında yeni malikle yeni bir sözleşme yapacaklarmış.

  • Sema Hanım;

    Yeni malik kiracıya ihbar çekmek suretiyle,

    Kiracı olarak bulunduğunuz ........ taşınmazı ..... tarihinde satın almış bulunmaktayım. Bundan böyle ödemekte olduğunuz kira bedelini ......... nolu banka hesabıma yatırmanızı ihbaren bildiririm.

    şeklinde gönderilecek bir ihbarname aynı zamanda eski malikle yapılan kira sözleşmesinin geçerli olduğunun kabulü anlamına gelecekti. İlgilileri tanıyorsanız çağırıp bu şekilde yapabilirsiniz.

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...