Yıllık izin

  • Arkadaşlar. kullandırılmayan yılık izinlerle ilgili nasıl bir hak aramalıyım.Bu hakkımı eski noterlere karşı dava açarak alabilir miyim.13 yıldır 5 ayrı noter ile çalıştım hiç yıllık izin kullanmadım.Şuan hala çalışıyorum.Açacağım dava ilerki meslek hayatımda olumsuz sebeplere yol açar mı.cevap yazacak arkadaşlara teşekkür ediyorum.

  • Bir fikrim yok Ali bey, ama ben dava açarsanız ileriki meslek hayatınızı olumsuz etkileyeceğini sanmıyorum, her noter katibine izin vermeme konusunda aynı değillerdir, haktan anlayanda vardır diye düşünüyor ve görüyorum...

    Bende şunu merak ettim... önceki noterim yapmıyordu tabi... yıllık izine ayrıldığınız zaman Noteriniz maaşınızı kesiyormu? yoksa o ay yine tam maaş mı alıyorsunuz? doğru olan nedir?

  • Adı üstünde yıllık ücretli izin;
    yıllık izne ayrılan işçi, izinli olduğu süreye ilişkin ücreti peşinen alabilir veya ücretine istinaden avans alabilir. (ay sonu-aybaşında) toptan da alabilir.





    Ali Bey, aşağıdaki linke bir bakın isterseniz, bir fikir verecektir. umarım.



    http://www.vergidanismani.com/icerikg.asp?id=727

    "Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canımı okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim.."

  • 04.08.2010 Tarihli 78 Numaralı Genel Yazı

    Hukuk- 15929



    Ankara, 04.08.2010
    Özü : Noterliklerde, personel izinlerinin yasal çerçevede kullandırılması hk.





    ........................ NOTER ODASI BAŞKANLIĞINA
    ........................ NOTERLİĞİNE


    İlgi : Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Gen. Müd.’nün 30.06.2010 tarih ve 18888 sayılı yazısı.

    İlgi yazıda; Bakanlığa intikal ettirilen yazılardan, noterlik personelinin izinlerinin mevzuata uygun kullandırılmadığının bildirildiği beyan edilerek, noterliklerde çalışan personelin izinlerinin belirlenen yasal çerçevede kullandırılmasının istenmekte olduğu anlaşılmış, konu Yönetim Kurulumuzun 30.07.2010 tarihli toplantısında görüşülmüştür.
    1512 sayılı Noterlik Kanununun 47. maddesinde yıllık izin, mazeret izni, yol izni, izinlerde hizmet süresinin hesabı, izin sürelerinin artırılma usulü, ücretlerin tam olarak alınacağı ve yıllık ücretli izin hakkından vazgeçilemeyeceği, aynı Kanununun 48. maddesinde ise, kâtip ve hizmetlilerle noter arasındaki hizmet akdinden doğan münasebetlerin, Noterlik Kanununda aksine hüküm bulunmadıkça iş mevzuatına tabi olacağı hüküm altına alınmış, Noterlik Kanunu Yönetmeliğinin 18. maddesinde personel izinlerinde uygulanacak kurallar belirlenmiştir.
    Bu itibarla;
    Noterliklerde personel izinlerinin yasal çerçevede kullandırılmasında gereken hassasiyetin gösterilmesini rica ederim.
    Saygılarımla.



    BAŞKAN
    Fahri KÖSE
    (Beyoğlu 37. Noteri)

    <p>Başkaları hakkında kötü şey söyleyenlerin, kendilerine söyleyecekleri iyi bir şeyi yoktur...</p>


  • Bir fikrim yok Ali bey, ama ben dava açarsanız ileriki meslek hayatınızı olumsuz etkileyeceğini sanmıyorum, her noter katibine izin vermeme konusunda aynı değillerdir, haktan anlayanda vardır diye düşünüyor ve görüyorum...

    Bende şunu merak ettim... önceki noterim yapmıyordu tabi... yıllık izine ayrıldığınız zaman Noteriniz maaşınızı kesiyormu? yoksa o ay yine tam maaş mı alıyorsunuz? doğru olan nedir?


    Gülhan'cığım tabii ki maaşını tam olarak alacaksın. Yıllık izin hakkını kullanıyorsun, ücretsiz izne çıkmıyorsun. Kim uydurmuş onu?


  • Kemal bey sen izne ayrılınca yerine kim bakacak diyor.O zaman izin parası verin diyorum.Bu seferde noterliğin kazancı çok düşük veremem diyor.


    Ali bey mahkemeye verirsin alırsın izin paranı veya iznini iş kanunu senden yana ama sonra noterin seni işten çıkarır. Alırsın tazminatını ararsın başka iş acı ama böyle.

  • ARKAŞLAR NOTERLİK KANUNUNDA VE GELEN GENELGELERDE PERSONELİN İZNİ KULLANDIRILMASI HUSUSU YAZIYOR. AMA TABİKİ VEKİLLİK DÖNEMİNDE YERİMİZE BAKACAK BİRİ OMADIĞUI İÇİN KULLANAMAYIZ AMA SONUÇTA 3. SINIF NOTERLİKLERDE İZNE AYRILDIĞIMIZDA NOTER BAKABİLİR SONUÇTA YILDA 15 GÜN BU.GERÇEKTEN KATİP OLARAK TEK ÇALIŞMAK BU YÜZDEN ZOR SÜREKLİ İZİN ALMIYORUZ BİZİMDE KAFAMIZI DİNLEMEYE İHTİYACIMIZ VAR BİZDE BUNALIYORUZ BELLİ Bİ ZAMANDAN SONRA BEYİN ARTIK DUR Bİ DİNLEN DİYOR...HERŞEY PARA DEĞİL ARKADAŞLAR HİÇ BİŞİ SAĞLIĞIMIZDAN ÖNEMLİ DEĞİL BEN 3,5 YIL HASTANEDE ÇALIŞTIM HİÇ İZİN KULLANDIRMADILAR ÇIKTIM EN SONUNDA YOKSA DELİRMİŞTİM RESMEN. BURDADA İLK Bİ YIL İZİN KULLANMADIM AMA ŞİMDİ KULLANIYORUMM

  • Arkadaşlar ben burada küçük bir konuya değinmek istemekteyim.



    İzin konusu öyle ya da böyle halledilmektedir.
    yani ya izin kullanırsın ya kullanmazsın.
    Kullanırsan sorun yok.
    Kullanmazsan ya izin hakkın yanar. noterin izin ücreti niyetine kullanmadığın izin günleri için belli bir para verir, yorgunluğu da bir miktar alır.



    Ancak asıl mesele şu;
    Yazım.neti kullanan (işlem yapan) arkadaş vezneyi bilmiyorsa, veznedeki arkadaş izne nasıl çıkacak..
    İki kişi çalışan noterliklerde, günlük posta + vs. işlemler bile ucu ucuna yetişiyorsa, dışarı imzaya gitmek için boş vakit yaratılmaya çalışılıyorsa, izne nasıl çıkılacak..



    Yazım.net ve vezne çalışanları dönüşümlü olarak çalışmalılar. Yani vezneyi ve yazım.neti bilen en az iki kişi olmalı.



    Diyelim ki oldu. Yoğunluk ne olacak.?

    &quot;Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canımı okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim..&quot;