defter tasdikleri

  • Günaydın. İşletme defteri tutan mükellefin işi seyyar pazarcı, vergi levhasında ve GİB dan gelen kayıtlarda adresi açık yazmıyor.Sadece Silivri/İstanbul yazmışlar. Ev adresini işyeri adresi olarak işletmesi gerekli mi yoksa bu şekilde defteri onaylanır mı? Uygulamanız nasıl?

  • Serpil hanım,

    Eskiden, iş yerinin adresinin bulunduğu noterliklerde, işyerinin, işyeri olmayanlar için ise ikametgahının bulunduğu yer noterliğinde onaylanacak diye bir hüküm vardı, şimdi bu elektronik ortamda da aynı olur diye düşünüyorum. ilgilinin adresine NSP kayıtlarından bakıp ona göre hareket etmek lazım.

  • günaydın; biz seyyar satıcılar için ikametgah adresini yazıyoruz

    <p>Kimse Kimseyi Küçümseyecek Kadar Büyük Değildir. Bilmelisin ki Küçümsediğin Herşey İçin Gün Gelir Önemsediğin Bir Bedel Ödersin.Tolsty</p>

  • BİRAZ GEÇ OLDU AMA BİZ MANUEL GİRİYORUZ SERPİL HANIM

    <p>Kimse Kimseyi Küçümseyecek Kadar Büyük Değildir. Bilmelisin ki Küçümsediğin Herşey İçin Gün Gelir Önemsediğin Bir Bedel Ödersin.Tolsty</p>

  • Seyyar olduğu için ikametgah adresi kullanılmalıdır..
    Kendisinden veya işleminden emin olduklarımızı bizzat elle düzelterek yapıyoruz.
    Ancak,cezai durum söz konusu olabileceğinden kendisinin vergi dairesinden düzeltmesi (sorgulamada adres kaydı kendiliğinden geleceği için) daha uygun gibi..



    Kendinizin düzeltmesinde de bir sakınca yok.

    &quot;Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canımı okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim..&quot;